Ripple labs, Ripplenet
Ripple, Stablecoin

Ripple komt met eigen Dollar stablecoin en gaat concurreren met USDT

Ripple, het bedrijf achter het XRP-netwerk, heeft plannen onthuld om een eigen stablecoin te lanceren. De stablecoin markt is populair in de cryptocurrency industrie en kan mogelijk een grote rol spelen voor het succes van Ripple in de  toekomst.

Deze nieuwe stablecoin zal één-op-één gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar. Dit houdt in dat elke digitale eenheid van de stablecoin direct wordt ondersteund door een Amerikaanse dollar of Amerikaanse staatsobligaties, beheerd door Ripple.

Om transparantie te garanderen over deze één-op-één dekking, heeft Ripple beloofd maandelijks een rapport te publiceren waarin de reserves van de stablecoin openbaar worden gemaakt.

De enorme omvang van de stablecoin markt

De stablecoin-markt geniet grote populariteit binnen de cryptowereld. Bekende stablecoins zoals Tether USD (USDT) en USD Coin (USDC) hebben dan ook een enorme marktkapitalisatie van respectievelijk $106 miljard en $33 miljard.

Bovendien registreren deze stablecoins aanzienlijke dagelijkse handelsvolumes. Zo heeft USDT in de laatste 24 uur meer dan $58,5 miljard aan transacties verwerkt.

De populariteit van stablecoins is vooral te danken aan hun toepassingen in de Decentralized Finance (DeFi)-markt. Hier kunnen gebruikers liquiditeitsparen creëren om gedecentraliseerde beurzen te ondersteunen. Uit een officieel bericht blijkt dat het Amerikaanse blockchainbedrijf Ripple de grote mogelijkheden binnen de stablecoin-markt erkent:

Volgens een verklaring van Ripple aan CoinDesk heeft de stablecoin-markt momenteel een waarde van meer dan $150 miljard. Ripple verwacht dat deze markt tegen 2028 zal groeien tot meer dan $2,8 biljoen.

De wereldwijde lancering van Ripple’s stablecoin

De nieuwe stablecoin van Ripple heeft het potentieel om zich een weg te banen in een reeds bloeiende markt met een totale waarde van meer dan $150 miljard. Met de gerenommeerde status van het bedrijf in de blockchainindustrie en het succes van XRP, staat de nieuwe stablecoin klaar om direct in de spotlight te springen, wat een sterke start kan bevorderen.

De lancering van de munt zal aanvankelijk plaatsvinden in de Verenigde Staten, met plannen om later ook Europa en Azië te bereiken. Het is echter nog onduidelijk of deze laatste twee continenten de stablecoin daadwerkelijk kunnen verwachten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple’s XRPL ziet indrukwekkende groei dit jaar
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Crypto-Analist: Zeldzame indicator voorspelt gigantische XRP stijging naar $3
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?