Ripple labs, Ripplenet
Ripple

Ripple koopt voor $1,4 miljard aan eigen aandelen terug in aanloop naar beursgang

Ripple is van plan om tot $1,4 miljard aan eigen aandelen terug te kopen van investeerders. De CEO van het bedrijf, Brad Garlinghouse, maakte dit bekend tijdens de Fortune Brainstorm Tech Conference in Utah.

Dit terugkoopprogramma is bedoeld als voorbereiding op een geplande beursgang (IPO). Ripple ziet een IPO als een toekomstige mogelijkheid om extra kapitaal aan te trekken en als een manier om het bedrijf verder te laten groeien en zijn positie op de markt te versterken.

Regelgevende onduidelijkheid belemmerd Ripple

Hoewel Ripple de plannen heeft aangekondigd, geeft CEO Brad Garlinghouse aan dat we op korte termijn nog niet hoeven te verwachten dat Ripple naar de beurs gaat. Dit komt voornamelijk door de huidige juridische en regelgevende druk van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die de plannen voor een beursgang heeft vertraagd. Ondanks het feit dat rechter Analisa Torres op 13 juli 2023 oordeelde dat XRP geen effect is, blijft de zaak een belemmering.

Garlinghouse ziet de beursgang niet als het uiteindelijke doel, maar als een stap richting een groter doel voor Ripple. Het uiteindelijke doel is gericht op het versterken van de liquiditeit, wat cruciaal is voor financiële stabiliteit en groei. Het terugkopen van aandelen van investeerders en werknemers maakt deel uit van deze strategie om de balans te versterken en de controle over het bedrijf te behouden.

SEC en Ripple naderen einde van langdurige juridische strijd

De regelgevende duidelijkheid waar Ripple naar snakt, zou dichterbij kunnen zijn dan verwacht. De afgelopen maanden hebben de SEC en Ripple namelijk geprobeerd een schikking te bereiken over de boete voor de onrechtmatige verkoop van XRP aan institutionele beleggers. Brad Garlinghouse verklaarde in een interview met Bloomberg dat de zaak bijna is afgerond. Dit zou een belangrijke mijlpaal zijn voor de crypto-industrie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?