Ripple bank, xrp, bank
Regulatie, Ripple

Ripple krijgt toestemming voor cruciale Sur-reply in rechtszaak tegen SEC

Recentelijk heeft er een belangrijke ontwikkeling plaatsgevonden in de langdurige rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). James Filan heeft op het social media platform X gemeld dat rechter Sarah Netburn Ripple toestemming heeft verleend om een ‘Sur-reply’ in te dienen. Dit wordt beschouwd als een mogelijk cruciaal moment in de zaak.

Een ‘Sur-reply’ is een aanvullend juridisch document dat kan worden ingediend tijdens een gerechtelijke procedure. Het dient als een extra reactie of weerwoord na de initiële motie in een rechtszaak. Specifiek in de Ripple-zaak was het noodzakelijk voor het bedrijf om toestemming van de rechtbank te verkrijgen om zo’n document in te dienen.

Ripple’s tegenargumenten in de juridische strijd met de SEC

De oorspronkelijke motie van de SEC verplichtte Ripple om bepaalde documenten te overhandigen. Ripple diende een tegenreactie in om te argumenteren waarom de rechtbank deze eis niet zou moeten inwilligen. Na een antwoord van de SEC werd de motie als afgehandeld beschouwd. Echter, Ripple zag de noodzaak om een aanvullende reactie, een zogenaamde Sur-reply, in te dienen.

Hierin betwistte Ripple de claim van de SEC dat het niet belastend zou zijn voor het bedrijf om bepaalde contracten te produceren die betrekking hebben op de institutionele verkopen na de oorspronkelijke klacht. Ripple benadrukt dat dit wel degelijk belastend is en verzet zich tegen dit verzoek.

In de Sur-reply adresseert Ripple ook andere vermeende misvattingen van de SEC. Zo stelt de SEC dat Ripple alle verkoopcontracten van XRP van 2020 tot juni 2023 heeft gecategoriseerd en verstrekt in de lopende rechtszaak. Ripple weerlegt dit door aan te geven dat zij geen contracten hebben geproduceerd die dateren na 22 december 2020, noch deze contracten hebben gecategoriseerd voor de betreffende zaak. Ripple vraagt de rechtbank om deze naar hun mening onjuiste beweringen van de SEC te negeren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten