Ripple labs, Ripplenet
Ripple

Ripple lanceert crypto-custody diensten voor banken en fintech-bedrijven

Ripple zet een grote stap in de cryptomarkt door crypto-custody diensten te lanceren voor banken en fintech-bedrijven, zo meldt het Amerikaanse nieuwskanaal CNBC. Deze uitbreiding is onderdeel van een bredere strategie van Ripple om zijn crypto-custody tak verder te ontwikkelen.

Ripple breidt uit met crypto-custody

Met de nieuwe diensten biedt Ripple een breed scala aan functies, waaronder vooraf geconfigureerde operationele en beleidsinstellingen. Deze diensten worden ondersteund door het XRP Ledger-platform, Ripple’s eigen blockchain. Dit platform zorgt voor een efficiënte integratie en risicomanagement op het gebied van anti-witwaspraktijken, zodat klanten voldoen aan regelgeving. Daarnaast is de gebruikerservaring verbeterd met een nieuwe, vereenvoudigde interface.

Ripple is vooral bekend om zijn token XRP en het RippleNet-betalingsnetwerk. RippleNet, een blockchain-gebaseerd berichtenplatform, stelt banken in staat om updates over geldtransfers te delen binnen een gedecentraliseerd netwerk. Met de uitbreiding naar crypto-custody betreedt Ripple nu een nieuwe, groeiende markt, waarin bedrijven zoals Coinbase en Gemini al actief zijn. Zo fungeert Coinbase bijvoorbeeld als bewaardienst voor Bitcoin ETF’s.

Groei in de custody sector

Custody diensten zijn van cruciaal belang in de cryptomarkt, omdat ze private keys – de codes die toegang geven tot crypto wallets – veilig opslaan. Naast opslag spelen deze diensten ook een rol in betalingen, handel en naleving van regelgeving. Ripple verwacht ook een stijgende vraag naar het tokeniseren van reële activa (RWA), zoals valuta’s, grondstoffen en vastgoed. Het XRP Ledger maakt het mogelijk om deze activa sneller en goedkoper te verhandelen dankzij de gedecentraliseerde structuur van het platform.

De nieuwe focus van Ripple is geen verrassing. Vorig jaar nam Ripple Metaco over, een bedrijf gespecialiseerd in crypto-opslag. Recentelijk versterkte Ripple zijn positie verder met de overname van Standard Custody & Trust Company.

Ripple’s groei in de crypto-custody sector is indrukwekkend. Dit jaar is het aantal klanten al met 250% gestegen, met grote namen als HSBC en DBS. Ripple lijkt hiermee een belangrijke rol te gaan spelen in de institutionele adoptie van crypto.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Ripple slaat terug: Gaat in hoger beroep tegen SEC in XRP-rechtszaak
Herhaalt de geschiedenis zich? XRP klaar voor een koersstijging van 25%
Nieuwe aanvraag voor Ripple (XRP) ETF: Komt de goedkeuring dichterbij?
Meer nieuws

Meest gelezen

Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
XRP maakt kans om Bitcoin in te halen volgens voormalig Ripple-directeur
Bitcoin koers zakt onder $60.000 terwijl de SEC opnieuw toeslaat
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk