Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Ripple’s senior vice president Marcus Treacher vertelt, in een interview, dat Facebook één belangrijke fout maakt met hun Libra cryptocurrency. Het is volgens hem een ‘ommuurde tuin’.
De metafoor dat iets een ‘ommuurde tuin is’ werd vroeger vaak gebruikt om te verwijzen naar strategieën van techreuzen zoals Apple, die de volledige controle willen behouden over de software, apps, computers en accesoires.
Deze structuur, waarbij een bedrijf alles zelf regelt, is steeds meer onder vuur gekomen. De wereld begint techreuzen te wantrouwen een ook wetgevers worden steeds strenger. We zien dan ook dat de Libra cryptomunt van Facebook flink onder vuur ligt door wetgevers.
Dat Facebook een probleem heeft met wet- en regelgeving is wel duidelijk, zegt de Treacher. De vraag die dan direct bij iedereen opborrelt is: Heeft Ripple dan niet met exact dezelfde regelgevingsproblemen te maken?
Nee zegt Treacher. Hij vertelt dat het Ripple netwerk niet monopolistisch is. “Het verbindt met alle spelers die de technologie willen gebruiken.”
Ondanks de kritiek die Treacher uit op de Libra, zegt hij dat het nog steeds “echt een hele goede zaak is”, dat een Silicon Valley gigant als Facebook zich in de cryptowereld gaat mengen.
De grootste zorgen die internationale toezichthouders maken is de bedreiging die de Libra vormt voor nationale valuta’s. Het kan de wereld economie op zijn kop zetten. Deze angst probeerde de directeur van de Libra Association, genaamd Bertrand Perez, vandaag te onderdrukken.
Hij zei tijdens een blockchain conferentie in Genève het volgende: “Wij zullen ons niet begeven op het gebied van monetair beleid”.
Perez beweerde verder dat het cryptoproject kan helpen bij het vervullen van meerdere duurzame ontwikkelingsdoelen, zoals het uitbannen van armoede.
David Marcus, het hoofd van Calibra, heeft onlangs ook gepleit tegen elke mogelijke dreiging voor het soevereine monetaire beleid van de Libra, en vertelt dat:
“Elke Libra wordt één op één gestort met traditionele valuta en er wordt geen nieuw geld gecreëerd. Dit heeft geen invloed op rente en opbrengsten. In die zin kan de Libra het monetaire beleid niet verstoren. “