Ripple

Ripple mede-oprichter Chris Larsen doneert $1 miljoen in XRP aan Kamala Harris’ campagne

Chris Larsen, mede-oprichter van Ripple Labs, heeft $1 miljoen in XRP-tokens gedoneerd aan Future Forward USA PAC, een politieke actiegroep die de campagne van vicepresident Kamala Harris steunt. Deze donatie, die onlangs werd gemeld door de Federal Election Commission (FEC), is de eerste cryptodonatie aan Harris’ campagne.

Details van de donatie

Larsen doneerde op 14 augustus 1.754.815,29 XRP, ter waarde van ongeveer $1 miljoen, via Future Forward USA, een Democratisch georiënteerde super-PAC die sinds het begin van de verkiezingscyclus al meer dan $200 miljoen heeft opgehaald. Bekende figuren zoals voormalig burgemeester van New York, Michael Bloomberg, en durfkapitalist Reid Hoffman hebben eerder aan deze super-PAC bijgedragen.

Future Forward accepteert cryptodonaties via Coinbase Commerce, waarbij de ontvangen XRP direct wordt omgezet in de stabiele cryptocurrency USDC om volatiliteit te vermijden.

Met deze bijdrage stijgt Larsens totale donatie aan Harris’ campagne naar $1,9 miljoen, inclusief eerdere giften van $250.000 en $500.000 in 2023. Deze recente donatie komt op een cruciaal moment, nu de verkiezingen van 2024 dichterbij komen en de campagnes in intensiteit toenemen.

Crypto en politiek: een verrassende combinatie?

Larsens steun aan Harris is opvallend, aangezien Ripple momenteel verwikkeld is in een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), geleid door Gary Gensler, die werd benoemd door de Biden-Harris-administratie. Sinds 2020 vecht Ripple tegen de SEC over beschuldigingen van ongeregistreerde effectenverkopen ter waarde van meer dan $1 miljard.

Desondanks onderstreept deze donatie dat cryptobedrijven, zoals Ripple, zich steeds actiever richten op politieke steun voor de Democratische partij. Naast Larsen hebben ook andere prominente figuren uit de cryptowereld, waaronder Galaxy Digital-CEO Mike Novogratz en miljardair Mark Cuban, hun steun betuigd aan Harris’ campagne.

Harris en crypto: een verandering in beleid?

Kamala Harris heeft recentelijk positieve signalen afgegeven aan de cryptosector. Tijdens een campagne-evenement in september verklaarde ze dat haar regering ervoor zou zorgen dat de VS “dominant blijft in blockchain-technologie.” Deze uitspraak werd gezien als een belangrijke boodschap voor de cryptosector, die eerder vaak kritisch was over het beleid van de huidige regering.

Haar pro-crypto houding heeft haar bovendien extra steun opgeleverd van Democratische congresleden die betrokken zijn bij de “Crypto4Harris”-campagne, een grassroots-organisatie die cryptobezitters aanspoort om Harris te steunen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk