Ripple daalt, xrp daalt
Ripple

“Ripple moet XRP tokens burnen om prijs te verhogen”

Opnieuw doet de Ripple community een voorstel om 25% van de XRP tokens in omloop te burnen (vernietigen). Dit vanwege de langdurige stafnatie van de XRP koers.


Ripple moet 25% van haar tokens vernietigen

Een cryptocurrency-handelaar onder bijnaam DanRocky is van plan op die manier een verhoging van de prijs van de XRP token te bereiken.


Dit idee kwam bij hem op na de aankondiging van het cryptocurrency-bedrijf Bitrue over het burnen van BTR-tokens.

Zoals een aantal mensen opmerken heeft het burnen van XRP tokens de volgende voordelen:

  • een organische XRP-prijsstijging;
  • meer beleggersvertrouwen;
  • minder XRP-centralisatie;
  • hogere marktkapitalisatie.

Dit bericht leidde tot een verhitte discussie onder leden van de cryptocommunity. Niet iedereen steunde dit voorstel.


Ripple moet beter presteren

Volgens de meesten in de community heeft een token vernietiging bijna tot geen invloed op de prijs van de otken. Een voorbeeld was het burnen van Stellars XLM-tokens.

Momenteel ligt de XRP-prijs rond de $0,273 dollar. De munt handelde de afgelopen 6 maanden tussen de $0,17 en $0,34 dollar. De slechte prestaties van de munt komt een deel van de community de neus uit. Ze zeggen dat er wat moet gebeuren en een token burn is dan een goede optie.


XRP Centralisatie

Naast dat een token vernietiging kan zorgen voor een prijsstijging gaat het ook centralisatie tegen.

Eén van de problemen voor XRP is dat de munt niet echt ‘gedecentraliseerd’ is. Dit terwijl cryptocurrencies juist verzonnen zijn om gedecentraliseerd te zijn. Decentralisatie is dan ook een serieus doel voor de hele community. In veel opzichten is dit een kenmerk dat cryptocurrencies van oudere online geldsystemen scheidt, waarbij de centrale autoriteit transacties kan blokkeren of controleren.


Meer vertrouwen van beleggers

Tegelijkertijd beweren sommige beleggers dat de toekomst van XRP afhankelijk is van de acceptatie van cryptocurrency door banken. Ripple steunt niet op particuliere beleggers, maar op grote financiële instellingen, in tegenstelling tot de meeste digitale munten. Wanneer meer investeerders vertrouwen in de munt hebben des te meer zal de munt gebruikt gaan worden voor betalingen.

Het is volgens sommigen dan ook zeer belangrijk om het beleggersvertrouwen te vergroten.


XRP bereidt zich voor op een mega-breakout

Ondanks dat er gevraagd wordt voor een token burn is het heel goed mogelijk dat de koers enorm gaat stijgen zonder dat dit daadwerkelijk plaats gaat vinden. Het bedrijf werkt voortdurend aan uitbreiding van partnerschappen met financiële bedrijven, verbetering van blockchain-technologieën en andere ‘creatieve’ bedrijfsinitiatieven.

Het laatste nieuws is dat Ripple van plan is compatibiliteit tussen XRP en Ethereum te bereiken met behulp van het Interledger-protocol (ILP). Om dit te bereiken, sponsorde het bedrijf de ETH Denver-conferentie en stelde het verschillende taken op als onderdeel van een virtuele hackathon op het Gitcoin-platform.

Het nieuws dat Ripple van plan is om de DeFi-markt te betreden, werd vorig jaar september bekend toen Xpring het Logos Network-betalingsplatform kocht. Het ontwikkelingsteam van Logos werkt momenteel aan een DeFi-systeem op basis van de XRP token.

Ripple timmert dus enorm snel aan de weg. Het lijkt dan ook niet anders te kunnen dan dat de XRP koers vroeg of laat een keer enorm gaat stijgen.