Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Ripple onder Vuur: Tienduizenden XRP-Investeerders Kunnen Claims indienen

De wereld van cryptocurrency is constant in beweging, waarbij juridische en regelgevende uitdagingen vaak voor beroering zorgen. Een recente federale rechtszaak heeft nu Ripple Labs Inc., het bedrijf achter de cryptocurrency XRP, in een kritieke situatie gebracht.

Volgens een uitspraak van een federale rechter, hebben tienduizenden XRP-kopers de mogelijkheid om effectenclaims tegen Ripple in te dienen. Deze uitspraak kan verstrekkende gevolgen hebben voor Ripple en haar beleggers. In de volgende tekst gaan we dieper in op deze belangrijke rechtszaak en de mogelijke gevolgen hiervan.

Mogelijkheid tot Claims tegen Ripple

De federale rechter Phyllis J. Hamilton van het United States District Court voor het Northern District of California heeft een groep investeerders officieel erkend in de collectieve rechtszaak Zakinov vs. Ripple Labs Inc. Volgens de hoofdeiser heeft Ripple de wet overtreden door XRP niet als een effect te registreren.

Het oordeel van rechter Hamilton betekent dat duizenden XRP-kopers nu samen een claim kunnen indienen tegen Ripple, haar dochteronderneming XRP II en CEO Bradley Garlinghouse. Zoals eerder gemeld, was de laatste zitting van deze rechtszaak tegen Ripple twee maanden geleden.

Wat Betekent de Uitspraak voor Ripple en XRP-Investeerders?

De Amerikaanse rechter Phyllis Hamilton heeft op 30 juni een bevel gegeven. Dit bevel maakt het mogelijk voor Amerikaanse XRP-investeerders om juridische actie te ondernemen. Het is wel belangrijk om te melden dat de zaak is beperkt tot alleen Amerikaanse investeerders, ook al is Ripple wereldwijd actief.

Veranderend Juridisch Landschap voor Cryptocurrencies

Rechter Hamilton erkent dat de juridische situatie rond cryptocurrencies verandert. Ze zegt dat veel landen nog worstelen met hoe ze digitale valuta moeten classificeren. Ze vindt het belangrijk dat andere landen hun eigen regels kunnen maken voor cryptocurrency. Daarom wil ze de Californische wet niet toepassen op alle wereldwijde XRP-kopers.

Goed nieuws voor de eisers

Deze beslissing is een grote overwinning voor de hoofdaanklager en zijn juridische vertegenwoordigers, Susman Godfrey en Taylor-Copeland Law. Sostack stelt dat hij een verlies van $118.100 heeft geleden na de verkoop van zijn XRP in 2018, door misleidende uitspraken van Ripple over de status van de munt als effect. Dit oordeel opent de weg voor andere XRP-investeerders om zich bij de collectieve rechtszaak aan te sluiten en compensatie te eisen voor hun vermeende verliezen.

Tegenstrijdige opvattingen binnen de groep

Niet iedereen binnen de groep is het eens over de status van XRP als een effect. Ripple’s advocaten en CEO Garlinghouse denken dat deze meningsverschillen tot conflicten zullen leiden.

Rechter Hamilton ziet dit anders. Ze gelooft dat deze verschillen kunnen worden opgelost met de standaard opt-out-procedure. Leden die het niet eens zijn met de groep, kunnen zichzelf zo uit de rechtszaak halen.

Reacties op de Uitspraak en Toekomstige Verwachtingen

Nick Spear, advocaat van Susman Godfrey, is tevreden met de uitspraak en kijkt uit naar het vervolg van de zaak. Aan de andere kant, een woordvoerder van Ripple onderstreept het belang van het laten reguleren van cryptocurrencies door de individuele landen.

De woordvoerder voegt eraan toe dat de rechtbank bereid is om de uitkomst van de lopende zaak tussen de SEC en Ripple af te wachten voordat ze verdergaat met deze rechtszaak.

Conclusie

De recente uitspraak in de zaak Zakinov vs. Ripple Labs Inc. markeert een belangrijke mijlpaal in de crypto-wereld. De federale rechter, Phyllis J. Hamilton, stelde tienduizenden XRP-kopers in staat om claims tegen Ripple in te dienen. Dit gebeurde na de aantijgingen dat Ripple de federale en staatswetten schond door XRP niet als een effect te registreren.

De hoofdeiser, Bradley Sostack, en talloze andere XRP-eigenaren die verlies hebben geleden, zien hierdoor nu mogelijkheden voor compensatie. De zaak wordt echter beperkt tot Amerikaanse investeerders, ondanks het wereldwijde bereik van Ripple.

Terwijl sommige partijen, waaronder Ripple’s advocaten en CEO, beweren dat er conflicten kunnen ontstaan door tegenstrijdige meningen binnen de groep, gelooft rechter Hamilton dat dit opgelost kan worden met een opt-out-procedure.

Zoals het er nu uitziet, zijn er gemengde gevoelens over de uitspraak. Sommigen kijken uit naar het vervolg van de zaak, terwijl anderen de noodzaak benadrukken van individuele regelgeving voor cryptocurrencies per land.

De zaak wacht nu op de uitkomst van een andere belangrijke rechtszaak – de SEC vs. Ripple. Hoe dan ook, deze ontwikkelingen zullen ongetwijfeld grote gevolgen hebben voor de toekomst van Ripple, XRP en de bredere crypto-regulatie.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?