Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De XRP prijs is iets gedaald sinds Ripple 1 miljard XRP tokens heeft vrijgegeven.
Ripple Labs heeft vandaag 1 miljard XRP tokens uit zijn escrow wallet ontgrendeld. Zo laat Whale Alert vandaag weten. Sindsdien is de Ripple koers een paar procent gedaald. De prijs van 1 XRP loken ligt op het moment van schrijven rond de $1,57.
Dat de token wat is gedaald is niet heel gek, aangezien er 1 miljard extra tokens op de markt zijn gekomen. En, zoals de wet van vraag en aanbod werkt, betekent meer aanbod en een gelijkblijvende vraag een dalende prijs. De kleine dip van vandaag was dus misschien wel te verwachten.
In tegenstelling tot andere crypto’s, beheert één enkel bedrijf het grootste deel van de XRP aanbod. Dit bedrijf is Ripple Labs. Om de vrees weg te nemen dat het op een dag alle tokens in 1 keer op de markt zou dumpen, hield het 55% van de totale voorraad van 100 miljard tokens in bewaring.
Eind 2017 kondigde Ripple aan dat het de XRP die het in escrow houdt in de loop van 55 maanden zou vrijgeven om de prijs van de token te beheersen. Opvallend is dat Ripple vaak een groot deel van de tokens die vrijgegeven wordt weer terug gestort wordt naar de escrow.
In december van het vorige jaar startte de Amerikaanse securities and exchange commission een rechtszaak tegen Ripple. De SEC beweerde dat de XRP tokens securities zijn en geen valuta. Dat betekent dat het illegaal is om XRP te verkopen, aangezien de SEC Ripple geen toestemming heeft gegeven om securities te verkopen.
Nadat de rechtszaak was aangekondigd, daalde de prijs van de XRP-token. Op oudejaarsavond was de koers zelfs even gedaald tot $0,23. Echter, het sentiment begon vorige maand te veranderen, toen het bedrijf een motie won om het interne beleid van de SEC inzake de Bitcoin en Ethereum bloot te leggen.
Diezelfde week won Ripple ook een uitspraak om te voorkomen dat de SEC acht jaar aan financiële gegevens openbaar maakt van Ripple CEO Brad Garlinghouse en voorganger Chris Larson. Nu wil Ripple zelfs dat de rechtbank de rechtszaak volledig verwerpt. Ripple vecht dus terug en behoudt daarmee zijn positie als de vierde grootste crypto valuta qua marktkapitalisatie.