Ripple

Ripple onthult plannen voor uitbreiding ODL

Het Amerikaanse crypto bedrijf, Ripple, gaat zijn ODL service uitbreiden naar APAC en EMEA-landen, vertelt een manager van het bedrijf.


Ripple plant uitbreiding naar APAC en EMEA

Geld versturen over landsgrenzen is nog altijd vrij moeilijk om te doen. Traditionele diensten vereisen bijvoorbeeld voorfinanciering voordat geld over grenzen heen wordt verzonden. Ripple heeft hier echter een oplossing gevonden, namelijk de On-Demand Liquidity (ODL) oplossing. Hierbij maakt de klant gebruik van de XRP token om snel en goedkoop zijn geld over te maken zonder dat er voorgefinancierde accounts nodig zijn. Dit zorgt voor enorm veel gebruikersgemak voor de klant en een gestroomlijnder systeem voor de financiële instellingen.

Ripple heeft al vier betalingscorridors opgezet die momenteel veel transacties verwerken. Nu, volgens een medewerken van Ripple, genaamd Marcus Treacher, is Ripple van plan om nieuwe ODL-corridors te creëren naar Azië-Pacific, Europa, het Midden-Oosten en Afrika in de loop van dit jaar. In een nieuw interview gepubliceerd door City A.M., vertelde Treacher:

“We zijn ook gefocust op het uitbreiden van onze On-Demand Liquidity-service die XRP gebruikt als overbruggingsvaluta tussen twee fiat-valuta’s. We hebben on-demand liquiditeitscorridors opgezet naar Mexico, de Filippijnen, Australië en Europa, en we hopen deze uitbreiding te bevorderen door dit jaar corridors te openen voor APAC en EMEA. “


De focus van Ripple

Ripple heeft de afgelopen jaren enorm veel partnerschappen afgesloten met grote bedrijven. Het doel van Ripple is om internationale betalingen te versnellen te klanten een betere gebruikservaring te bieden. Eén van de belangrijkste partnerschappen voor Ripple is die met Banco Santander. Ripple ontwikkelde hiervoor een op de blockchain gebaseerde mobiele app om internationale betalingen te versnellen.

“Deze applicatie heeft het onhandige proces dat voorheen plaatsvond volledig verandert, waarbij een klant een filiaal zou moeten bezoeken, formulieren moest invullen en vervolgens dagen moest wachten totdat de ontvanger het geld had ontvangen. Nu gebruikt de bank RippleNet om internationale betalingen op dezelfde dag aan te bieden met een gemakkelijke mobiele ervaring, ”vertelde Treacher.

Naast dat Ripple veel bezig is met het sluiten van partnerschappen streeft de CEO van het bedrijf, genaamd Brad Garlinghouse, ernaar om duidelijkere regelgeving te krijgen in de cryptowereld.

Maar ondanks deze inspanningen wordt Ripple voortdurend om andere redenen tegelijkertijd geconfronteerd met kritiek. Ripple investeerders zijn boos op het bedrijf omdat ze enorme hoeveelheden XRP tokens verkopen om hun bedrijf winstgevend te houden. Dit zorgt ervoor dat de XRP token al tijdenlang slecht presteert.


Ripple koers stijgt met 8 procent

Ondanks alle kritiek zien we vandaag dat Ripple een flinke prijsstijging mee heeft gemaakt. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,2001. Dat betekent dat de Ripple koers vandaag met meer dan 8 procent is gestegen.