XRP, Ripple
Ripple

Ripple onthult winnaars van fonds van $250 miljoen

Het blockchain-bedrijf Ripple heeft de winnaars van Wave 3 van zijn $250 miljoen Creator Fund aangekondigd.

Winnaars Wave 3

‘Hot Import Nights’ is één van de winnaars die gebruik maakt van NFT’s voor de verkoop van virtuele evenementtickets. Een andere winnaar is Adrian Balastegui, een kunstenaar die werkt met Emporio Records, een onafhankelijk platenlabel dat NFT’s gebruikt. Ripple heeft ook digitale kunstenaars zoals Mike Sotirakos, Natacha Elnat, TraumAmnesia en Robert Chew gekozen als winnaars.

In een reactie op de ontwikkeling zei Romain Lohezic, oprichter van TraumAmnesia:

De komst van NFT’s is een game changer voor videomakers. De snelheid van overdracht, de koolstofneutraliteit en de eenvoud van de XRPL zijn grote pluspunten. Als kunstenaar ben ik erg blij om deel te nemen aan deze ontwikkeling op grote schaal.

Ripple’s fonds van $250 miljoen

Deze aankondiging komt vier maanden na de lancering van Ripple’s Wave 3-programma voor ontwikkelaars. In dit programma ligt de focus op makers die fysieke en digitale NFT’s creëren. Ripple heeft ook makers van andere use cases opgeroepen om hun aanvragen in te dienen.

Opvallend is dat het Creator Fund van $250 miljoen specifiek gericht is op het ondersteunen van de ontwikkeling van NFT-gerelateerde projecten op de XRP Ledger (XRPL). Ripple heeft aangegeven dat het fonds financiële en technische ondersteuning biedt aan NFT-makers om hen te helpen bij het lanceren van projecten op de XRP Ledger.

Hoewel Ethereum nog steeds de meest populaire blockchain is voor NFT’s, hoopt het team van Ripple meer NFT-makers naar XRPL te trekken met behulp van het Creator Fund. Sinds de lancering van het initiatief heeft Ripple meer dan 5.000 aanmeldingen ontvangen van NFT-makers, waaronder Ethernal Labs en xPunks.

Ripple nieuws

Waarom de XRP koers binnenkort enorm kan gaan stijgen
Kan Ripple (XRP) spoedig 1 dollar worden?
Mogelijke schikking in Ripple vs. SEC rechtszaak verwacht op 25 Juli
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli