ripple, xrp, donker
Ripple

Ripple overweegt beursgang (IPO), speculatie laait op

Ripple Labs heeft onlangs aanleiding gegeven voor nieuwe speculaties. Door aan te kondigen dat ze op zoek zijn naar een Senior Manager Aandeelhouderscommunicatie, interpreteren sommige Twitter-gebruikers dit als een mogelijke indicatie van een aanstaande beursgang (IPO).

In deze context hebben cryptocurrency-analisten zoals XRP CAPTAIN en Crypto Assets Guy, evenals blockchain-onderzoeker Collin Brown, hun gedachten gedeeld over een mogelijke beursgang van Ripple.

Sommigen hadden verwacht dat het bedrijf tijdens een evenement in New York vorige maand, waar de gedeeltelijke overwinning van Ripple in de rechtszaak tegen de Amerikaanse SEC werd gevierd, de beursgang zou aankondigen. Echter, dit gebeurde niet. Collin Brown had al eerder voorspeld dat, mocht er een beursgang komen, de waarde van de XRP token mogelijk boven de $10 zou stijgen.

Tot hoe hoog kan de XRP prijs stijgen?

Na de gedeeltelijke rechtszaakoverwinning van Ripple tegen de Amerikaanse SEC, die veel aandacht kreeg, trok een ander aspect van Ripple eveneens de aandacht. In juli ervoer XRP, Ripple’s cryptocurrency, een opmerkelijke waardestijging. Deze stijging volgde op een beslissing van een federale rechter die bepaalde dat de XRP-verkopen niet als investeringscontracten werden gezien. Ondanks deze positieve uitspraak, kende de munt een daling in de daaropvolgende maanden en heeft het nu een waarde van ongeveer $0,48, zoals blijkt uit CoinGecko-data.

Analisten, waaronder EGRAG CRYPTO, Duo Nine en Dark Defender, blijven echter optimistisch. Ze geloven dat de huidige consolidatie van XRP binnenkort zou kunnen omslaan in een ‘bull run’. Deze experts voorspellen waarden van respectievelijk $1,12, $3,30 en $5,85 in de nabije toekomst.

Ook ChatGPT geeft XRP een reële kans om tegen het einde van 2023 een waarde van $1 te bereiken. Deze prognose is echter afhankelijk van meerdere factoren, zoals het marktsentiment, het gedrag van investeerders, technologische vooruitgang en duidelijkheid in de regelgeving.

Conclusie

Ripple Labs’ recente zoektocht naar een Senior Manager Aandeelhouderscommunicatie heeft speculaties aangewakkerd over een mogelijke beursgang. Hoewel er tijdens een recent evenement geen aankondiging werd gedaan, zijn de verwachtingen over de waarde van XRP bij een mogelijke beursgang hoog, mede dankzij positieve juridische ontwikkelingen. Diverse analisten en ook ChatGPT zijn optimistisch over de toekomstige waarde van XRP.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto expert legt uit wat te verwachten bij goedkeuring XRP ETF
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Ripple vergrendelt 1 Miljard XRP ter waarde van $630 Miljoen: Komt er een grote koersstijging?
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december