Ripple, xrp
Ripple

Waarom JPMorgan en BlackRock voor een nieuwe XRP bull run kunnen zorgen

XRP beweegt al een tijd zijwaarts en stabiliseert rond een prijs van $0,5. Echter, volgens het Amerikaanse zakenmagazine Forbes, zijn er aanwijzingen voor een mogelijke koersstijging. Zowel vermogensbeheerder BlackRock als financiële dienstverlener JPMorgan zouden volgens hen achter de schermen werken om een aanzienlijke stijging van de XRP koers te bevorderen.

Larry Fink, de CEO van BlackRock, heeft benadrukt dat blockchain-technologie van cruciaal belang zal zijn voor de toekomst van de financiële markten. Zowel BlackRock als JPMorgan hebben deze technologie al in hun bedrijfsvoering geïmplementeerd. Zo maakt BlackRock gebruik van een door JPMorgan ontwikkeld programma voor de afwikkeling van onderpand, dat gebaseerd is op blockchain-technologie. Dit systeem is ontworpen om de overdracht en verwerking van onderpand in financiële transacties te stroomlijnen en te beveiligen, met als potentieel voordeel een verhoogde efficiëntie, snelheid en transparantie.

Het gerenommeerde zakenmagazine Forbes is van mening dat de actieve betrokkenheid van dergelijke toonaangevende financiële instellingen in de cryptosector kan leiden tot een aanzienlijke marktrally. Door hun invloedrijke positie en de adoptie van crypto-technologieën kunnen zij bijdragen aan een grotere legitimiteit en acceptatie van cryptocurrencies. Forbes suggereert dat onder de cryptocurrencies die mogelijk in waarde zullen stijgen, XRP, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zich bevinden.

Reactie op foutief bericht over Bitcoin ETF

Eerder deze week circuleerde een incorrect bericht dat suggereerde dat de Bitcoin Spot exchange-traded fund (ETF) van BlackRock goedgekeurd was. Dit leidde tot een snelle stijging van de BTC koers met 10%, waarmee de waarde de $30.000 overschreed. Echter, het bericht werd al snel weerlegd, wat resulteerde in een daling van de Bitcoin prijs. Opvallend is dat XRP, in tegenstelling tot Bitcoin, amper reageerde op deze ontwikkelingen.

Begin van een bull markt?

Wat we onlangs hebben gezien, is volgens velen slechts het begin. Het blockchain-analyseplatform CryptoQuant is van mening dat de goedkeuring van een ETF aanzienlijke investeringen naar de cryptocurrency-markt kan leiden. Een dergelijke goedkeuring zou de marktkapitalisatie van Bitcoin potentieel kunnen opstuwen tot $900 miljard.

Dit zou de prijs van Bitcoin naar verwachting tussen de $50.000 en $73.000 kunnen brengen. Grotendeels gedreven door investeringen van vermogensbeheerders, zou deze financiële instroom niet alleen Bitcoin beïnvloeden, maar ook een boost kunnen geven aan de gehele cryptomarkt. Sommige voorspellingen suggereren zelfs een marktgroei van wel $1 biljoen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Bekende XRP advocaat reageert fel op kritiek ex-SEC voorzitter
Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%