ripple, xrp
Ripple

Ripple President voorspelt ‘uitbraak moment’ voor crypto in 2024

Ripple President Monica Long denkt dat 2024 weleens het “uitbraak moment” kan worden voor de crypto-industrie, met name als het gaat om decentrale financiële applicatie (DeFi). Volgens Long kan crypto binnenkort uitbreken uit de “speculatieve hype cycli” waar de industrie sinds de geboorte van Bitcoin aan vastgeketend zit.

We breken uit de cyclus

Het is volgens Monica Long zaak dat de industrie alles in het werk stelt om zijn gebruikers te beschermen. Dit kan het doen door zich niet alleen “bewust” te zijn van de wet, maar deze actief te volgen en daarmee het vertrouwen terug te winnen.

Dat vertrouwen werd door de jaren heen meermaals verloren door partijen als FTX, die op spectaculaire wijze implodeerde en waarbij er gigantische kapitalen van gebruikers verloren gingen.

Verder voorspelt Long dat het jaar 2024 de periode is waarin er nieuwe toepassingen gaan doorbreken. Al is zij van mening dat digitale assets nooit mainstream gaan, zolang mensen hun crypto in eigen wallets moeten bewaren en op decentrale platforms moeten handelen.

Dat lijkt echter inherent aan de technologie… als je decentralisatie weghaalt, wat blijft er dan nog over?

Spot Bitcoin ETFs goed voor de doorbraak

Mogelijk kunnen de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs, die op het punt van lanceren lijken te staan, voor de doorbraak zorgen waar Monica Long over spreekt.

Spot Bitcoin ETFs maken het voor investeerders immers mogelijk om op veilige wijze Bitcoin te kopen, zonder dat ze hiervoor een eigen wallet hoeven te bewaren. Zodoende valt het probleem weg dat mensen decentrale applicaties moeten gebruiken om blootstelling te krijgen op Bitcoin.

Al kun je nu natuurlijk ook al Bitcoin vasthouden op gecentraliseerde beursplatformen.

Het kan echter zijn dat mensen door de Spot Bitcoin ETF zich meer gaan verdiepen in Bitcoin, waardoor uiteindelijk meer mensen ervoor kiezen om ook daadwerkelijk een eigen wallet te gaan gebruiken. Dat zou een goede ontwikkeling zijn voor de industrie.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple vs. SEC: Hoger beroep kan juridische strijd tot 2025 verlengen
Russische Centrale Bank benoemt Ripple en XRP als sleutelspelers in internationale betalingen
Nieuwe deadline onthuld voor SEC’s beroep tegen Ripple: Wat je moet weten
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk