Ripple rechtszaak
Ripple

Ripple rechtszaak: Forbes-journalist dient verzoek in voor toegang tot Hinman Documenten

Dr. Roslyn Layton heeft een motie ingediend in de Ripple versus SEC rechtszaak om toegang te krijgen tot de Hinman documenten.

De Hinman documenten

Alle documenten zijn ingediend in de juridische strijd tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Daarmee zijn alle ogen nu gericht op de beslissing van rechter Analisa Torres.

Er heeft zich echter iets interessants voorgedaan. Een nieuwe motie is ingediend die potentieel grote gevolgen kan hebben. Journalist Dr. Roslyn Layton van Forbes heeft namelijk een verzoek ingediend om toegang te krijgen tot de Hinman-documenten van de rechtbank.

Advocaat J. Carl Cecere vertegenwoordigt de journalist in deze zaak. De motie is bedoeld om te voorkomen dat de Hinman-documenten worden verzegeld. Layton en haar advocaat stellen dat zowel het Eerste Amendement als het federale recht de pers een fundamenteel recht geven op toegang tot deze gerechtelijke documenten.

Volgens de journalist van Forbes is het belangrijk dat de pers inzicht krijgt. Volgens Layton staat er namelijk buitengewoon veel op het spel, niet alleen voor Ripple, zijn leidinggevenden en de duizenden XRP-investeerders, maar voor de gehele crypto-industrie. Ze zei:

Deze zaak staat op het punt de toekomst van cryptocurrencies in het land te bepalen. De zaak fungeert als een legaal referendum over het hele systeem van “regulering door handhaving” van de SEC.

De journalist van Forbes beweert dat het ontbreken van expliciete regelgevende richtlijnen van de SEC heeft geleid tot de enorme belangstelling voor de Hinman-documenten. Het vermeende advies dat Hinman in die toespraak heeft gegeven, is namelijk onduidelijk gebleken.

Gevolgen voor Ripple

Het is begrijpelijk dat de journalist de documenten wil inzien, aangezien er iets opvallends aan de hand is. Hoewel de SEC van mening is dat Ethereum buiten haar rechtsgebied valt, wordt Ripple wel geconfronteerd met een boete van één miljard dollar. Roslyn Layton zegt:

Deze inconsistentie heeft geleid tot serieuze zorgen over mogelijke belangenconflicten, aangezien Hinman een financieel belang had bij het promoten van Ethereum in vergelijking met concurrerende munten zoals XRP.

In de brief wordt gesteld dat de documenten uit Hinman’s toespraak zullen onthullen of Ethereum-voorstanders binnen de SEC ongepaste invloed hadden bij het vormgeven van Hinman’s boodschap. De brief kan ook verduidelijken of insiders van het bureau van mening waren dat het advies in de toespraak onduidelijk was of te veel afweek van de gevestigde verwachtingen.

De toegang tot deze documenten is essentieel om het publiek te helpen beoordelen of de “regulering door handhaving”-benadering van de SEC voor cryptocurrencies zinvol is.

Wanneer rechter Torres over de motie zal beslissen, valt nog te bezien. XRP handelt momenteel tegen een prijs van $0,4019 en is daarmee 5,3% gestegen in de afgelopen 24 uur.

Ripple nieuws

SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken