Ripple rechtszaak
Regulatie, Ripple

Ripple rechtszaak met SEC kan tot 2026 doorlopen

De al lang voortslepende rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de aandacht van investeerders wereldwijd vastgehouden. De kern van het geschil draait om de vraag of de XRP token beschouwd moet worden als een security (effect).

Na jaren van juridische onzekerheid en rechtszittingen, kwam er in de zomer van vorig jaar een doorbraak. Rechter Torres leverde een verrassend oordeel door te bepalen dat XRP niet als een effect gekwalificeerd kan worden. Dit besluit markeerde een belangrijk moment in de rechtszaak en had onmiddellijke gevolgen voor de waarde van XRP. De munt ervoer een spectaculaire koerssprong, stijgend van ongeveer $0,47 naar meer dan $0,82, een toename van bijna 74% in enkele uren. Dit was echter van korte duur, want de SEC ging in beroep.

De hoop is nu gevestigd op een definitieve afsluiting van de zaak in 2024, waardoor een einde zou komen aan de juridische onzekerheden die de munt omringen. Experts speculeren dat een definitieve beslissing van rechter Torres wellicht in de zomer van 2024 zou kunnen vallen, wat een belangrijke mijlpaal zou zijn in een van de meest opvallende juridische gevechten binnen de cryptosector.

Toch loert de mogelijkheid van verdere vertragingen om de hoek. Zowel Ripple als de SEC hebben de optie om tegen de beslissing in beroep te gaan, wat de zaak potentieel kan rekken tot 2026.

Mogelijk pas een einde in 2026

Deskundigen benadrukken dat een beroep in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC een aanzienlijke mogelijkheid is. Mocht er in de komende zomer een uitspraak komen, dan krijgen beide partijen de gelegenheid om voor het einde van dit jaar beroep aan te tekenen, wat impliceert dat de juridische strijd zich tot in 2025 zou kunnen uitstrekken. Verder, indien Ripple of de SEC kiest voor een hoger beroep, is het aannemelijk dat een definitief oordeel pas in 2026 zal worden gegeven.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple gaat samenwerken met Silicon Valley bedrijf
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Enorme prijsstijging
Ripple veroorzaakt onrust met enorme XRP-transacties ter waarde van $217 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen