SEC, securities and exchange commission
Ripple

Ripple rechtszaak: Overheidswaakhond steunt motie om Hinman documenten vrij te geven

EMPOWR, een non-profit organisatie die zich inzet voor onafhankelijk toezicht op het wangedrag van zowel de overheid als bedrijven, heeft haar steun uitgesproken voor de motie van Forbes-journalist Dr. Roslyn Layton om tussenbeide te komen in de rechtszaak tussen Ripple Labs en de Securities Exchange Commission (SEC).

De motie heeft als doel om publieke toegang te krijgen tot de Hinman-spraakdocumenten. EMPOWR’s missie is om klokkenluiders te helpen bij het documenteren en rapporteren van corruptie aan de juiste autoriteiten.

Het belang van de Hinman-documenten in de Ripple rechtszaak

De non-profit organisatie EMPOWR heeft via Twitter verklaard dat zij de motie ondersteunt om de Hinman-documenten vrij te geven. In een persbericht verklaarde de oprichter van EMPOWR, Foster, dat het publiek recht heeft op antwoorden van de SEC over wat het bureau precies wist over de toespraak van Hinman en wanneer het dit wist. EMPOWR is niet te spreken van de handelswijze van de SEC.

Organisaties voor openbaar belang, zoals Empower Oversight, hebben herhaaldelijk geprobeerd om transparantie te bevorderen met betrekking tot belangenconflicten en ethische kwesties bij de SEC. Echter, de toezichthouder heeft consequent dergelijke pogingen geblokkeerd.

EMPOWR vertelt dat het al een lange tijd aanloopt tegen de zeer ontransparante houding van de SEC. Het is dus niet gek dat de organisatie de motie van Dr. Roslyn Layton om publieke toegang te krijgen tot de Hinman-spraakdocumenten steunt.

Ripple nieuws

Waarom de XRP koers binnenkort enorm kan gaan stijgen
Kan Ripple (XRP) spoedig 1 dollar worden?
Mogelijke schikking in Ripple vs. SEC rechtszaak verwacht op 25 Juli
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli