rechtszaal, rechtszaak
Persbericht

Ripple Rechtszaak Update: XRP Koers op Laagste Punt In 3 Mnd – Wat Gaat Ripple Doen?

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.


Langzaam neemt de spanning onder XRP investeerders weer toe. Nieuwe ontwikkelingen in de al lang lopende Ripple rechtszaak kunnen op korte termijn grote gevolgen hebben voor de Ripple koers. Momenteel staat de token op haar laagste punt in drie maanden. Mogen we vuurwerk verwachten van aanklagers en advocaten, en wat gaat Ripple doen?

Een Recap: De Ripple Rechtszaak

Groot is de opluchting bij token uitgever Ripple Labs op 13 juli 2023: in een Amerikaanse rechtbank verklaart rechter Analisa Torres dat er niets illegaals was aan de retail verkoop van XRP. De verkoop aan institutionele partijen was op de manier zoals deze had plaatsgevonden echter niet wettelijk verlopen.

De uitspraak zorgde voor opluchting, want het betekende dat XRP op de exchanges mocht blijven. Veel CEX’s en DEX’s namen de token weer op in het assortiment, en de Ripple koers steeg in het midden van de crypto winter met geweldige cijfers. De waarde van Ripple steeg van $0,47 op 12 juli naar $0,81 binnen één dag.

Enige tijd ging het gerucht dat de SEC van plan zou zijn om een hoger beroep aan te tekenen, wat tegen het zere been van het bestuur van Ripple Labs was. Zo werd Gary Gensler (hoofd van de SEC) door Brad Garlinghouse (CEO van Ripple) regelmatig ‘pestgedrag’ verweten. Deze geruchten drukten de Ripple koers weer naar beneden.

Onderhandelingen aan Tafel

De bekoelde relatie tussen beide partijen wordt opnieuw op de proef gesteld nu beide partijen aan tafel moeten komen om te onderhandelen. De gesprekken gaan over de boete die Ripple Labs moet voldoen voor de verkoop van ‘ongeregistreerde effecten’ (de XRP token) aan institutionele partijen.

Daarbij lijkt de SEC zich niet bepaald hoffelijk op te stellen. Zo zijn er nu documenten naar buiten gebracht waarin de rechtbank wordt gevraagd Ripple te verplichten de gehele financiële boekhouding inclusief institutionele verkoopcontracten aan de SEC te openbaren.

Zo’n ‘motion to compel’ wordt doorgaans geschreven wanneer een partij (in dit geval de SEC) niet gelooft dat de andere partij (Ripple) voldoende openheid heeft gegeven. In potentie zou het niet bereiken van een akkoord tot een nieuwe Ripple rechtszaak kunnen leiden.

Het is te hopen dat de onderhandelaars snel tot een akkoord komen, want tot het zover is lijkt de Ripple koers (net als vorig jaar) het slachtoffer te worden van het gesteggel.

Wat gaat Ripple Doen nu Koers Klapt?

Sinds de $0,8188 op 19 juli is de Ripple koers flink gedaald. Tijdens de algehele crypto bull run begin november haalde de token nog kort een waarde boven de $0,70, maar sindsdien gaat de koers bergafwaarts.

In de afgelopen week kreeg de koers van XRP de nodige extra klappen te verwerken. Onder invloed van de correctie die over de gehele markt plaatsvond en de zorgen rondom een nieuwe Ripple rechtszaak besloten een aantal whales tokens te dumpen.

Binnen een kleine week verloor XRP liefst 10% aan waarde, waardoor de token nog net boven de $0,50 uitkomt. Mocht het sentiment verder bearish keren, dan zal ook dit support level in het gedrang komen. Een nieuwe rechtszaak kan een finale klap voor de token vormen. Mochten de ‘hoge heren’ aan de onderhandelingstafel echter een akkoord bereiken, dan kan XRP eindelijk weer vrij en onbekommerd groeien.

Veelbelovende Alternatieven voor XRP

Wachten op de uitkomst van de onderhandelingen tussen Ripple en de SEC is een zaak van de lange adem. Mogelijk duurt het nog maanden voordat er een echte overeenkomst ligt. Wie toch wil investeren, kan daarom beter op zoek naar nieuwe cryptomunten met potentie.


Momenteel zijn er een aantal presale crypto die op de lijst staan op korte termijn hun exchange listing te maken. Nu investeren in deze tokens kan verstandig zijn, we stellen ze graag aan je voor.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Bitcoin Minen met Speciale Token

De nieuwe Bitcoin Minetrix (BTCMTX) token komt met een bijzonder Stake-to-Mine mechanisme. Door tokens te staken ontvang je mining credits, die ingezet kunnen worden om toegang te krijgen tot het cloud mining programma van het platform.

Dit is een transparante, energiezuinige en veilige manier om Bitcoin te minen. Inloggen op het platform is voldoende om gratis Bitcoin uitgekeerd te krijgen. Zeker met het oog op de aanstaande Bitcoin halving is dit een interessant moment om in Bitcoin mining te stappen.

De enige toegang tot het cloud mining is het staken van BTCMTX tokens. Wanneer meer mensen mee willen minen, zal de koers van deze token stijgen. Zo heeft Bitcoin Minetrix in principe een dubbel verdienmodel.


In korte tijd werd $9 miljoen opgehaald voor dit bijzondere project. Tokens kosten nu nog $0,013. Na de listing kan dit bedrag binnen de kortste keren flink oplopen.

Naar Bitcoin Minetrix

Sponge V2 (SPONGEV2) – ‘Bigger and Better’ dan Voorganger?

In de wereld van meme coins is het nodige te doen rondom de nieuwe token Sponge V2. Deze cryptomunt is de vervanger van de originele Sponge ($SPONGE) token, die in 2023 winstfactoren van x100 wist te halen.

Volgens het projectteam zal SpongeV2 ‘bigger and better’ zijn dan de originele Sponge token, omdat er bij de nieuwe token sprake is van een groter marketingbudget, een forse community (nu al 13.000 man sterk), listings op grote exchanges en een eigen Play-to-Earn game.

Of de token weer x100 kan gaan is de vraag, maar slechts een fractie van deze groei zal veel investeerders een lach op het gezicht bezorgen.

Om de overgang van de originele Sponge naar Sponge V2 soepel te laten verlopen, is een Stake-to-Bridge programma bedacht. Tokenhouders kunnen hun $SPONGE tokens staken, en krijgen hier hetzelfde aantal SpongeV2 voor terug. Daar komen bovendien nog extra rewards (278%) bovenop.

Heb je nog geen Sponge tokens? Dan kun je deze op de website van het project kopen: ze zullen direct in een smart staking contract vastgezet worden.

Naar Sponge V2

Meme Kombat (MK) – GambleFi voor Meme Coin Fanaten

Naast SpongeV2 is er nog een andere Meme coin in de presale die het goed doet onder investeerders: Meme Kombat. De smaakmaker bij dit project is de Battle Arena, waar AI-gestuurde gevechten tussen verschillende bekende meme crypto figuren zullen plaatsvinden.


Tokenhouders krijgen de mogelijkheid om hun $MK tokens in te zetten bij deze gevechten tussen crypto memes. Wanneer zij een uitkomst goed weten te voorspellen, zullen ze beloond worden met extra $MK tokens. Dankzij het gebruik van blockchaintechnologie zijn de gevechten en de uitkomsten daarvan transparant en traceerbaar. 

Overigens is de token niet alleen interessant voor gokkers en ‘degens’, ook serieuze investeerders stappen tijdens deze presale in op Meme Kombat. De token is namelijk ook geschikt om te staken. In de staking pool staat de APY momenteel zelfs op 127% en inmiddels hebben meer dan tienduizend stakers hun weg hiernaartoe gevonden.

De tokens kosten momenteel $0,279 per stuk. In totaal is al $7,38 miljoen opgehaald voor dit bijzondere project. De soft cap is daarmee al gehaald, en de hard cap van $10 miljoen komt steeds dichterbij. Investeer in dit bijzondere project voordat het te laat is.

Nu naar Meme Kombat


Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.