Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Ripple schetst regelgevend framework voor crypto-industrie in de VS

Innovatie-sandboxen, het toepassen van bestaande frameworks op crypto en communicatie tussen de publieke en private sector waren enkele van de suggesties van Ripple.


Innovatiebevordering en consumentenbescherming staan centraal

Ripple, het bedrijf waarvan de leidinggevenden vaak kritiek hebben geuit op het gebrek aan regelgevende duidelijkheid in de crypto wereld, heeft zijn eigen framework geschetst.

In een bericht, heeft Ripple vandaag zijn visie vrijgegeven voor een regelgevend kader dat gericht is op het bevorderen van innovatie en tegelijkertijd op het beschermen van investeerders in de VS. Volgens het bedrijf moeten regelgevers worden aangemoedigd om innovatie te promoten. Ook kunnen sommige van de bestaande kaders in de VS worden toegepast op cryptocurrencies. Verder moet er “een actieve dialoog zijn tussen regelgevers en marktdeelnemers”, zo vindt Ripple.

Ripple pleitte voor de voorgestelde maatregelen als een manier om duidelijkheid te verschaffen over de regelgeving voor iedereen in de crypto-ruimte.


De Security Clarity Act

Met betrekking tot regelgevende sandboxen zei het bedrijf dat de door SEC-commissaris Hester Peirce voorgestelde “safe harbor” nodig zou zijn om “innovatie te stimuleren”. Onder deze ‘veilige haven’ zouden netwerkontwikkelaars een respijtperiode hebben om te bouwen zonder onderworpen te zijn aan bepaalde federale effectenwetten.

Het bedrijf steunde ook wetgeving die van toepassing is op de digitale activaruimte die momenteel door Amerikaanse wetgevers wordt overwogen. Het bedrijf zei dat de Security Clarity Act, of SCA zou helpen om de regelgeving duidelijkheid te verschaffen voor cryptocurrencies. De SCA zou de juridische status van elk activum dat wordt verkocht als een “beleggingscontract” in een “beleggingscontractactief” veranderen.

Bovendien zou de Digital Commodity Exchange Act de SCA aanvullen wanneer effectenwetten niet van toepassing zouden zijn op bepaalde symbolische projecten. Hierdoor lijken ze in wezen meer op goederen vanuit een regelgevend standpunt. De voorgestelde wetgeving zou de Commodity Futures Trading Commission de bevoegdheid kunnen geven om toezicht te houden op de cryptocurrency-exchanges die met dergelijke goederen omgaan.

Om de communicatie tussen de publieke en private sector aan te pakken, ondersteunde Ripple de Eliminate Barriers to Innovation Act die in april door vertegenwoordiger Patrick McHenry werd geïntroduceerd. Het wetsvoorstel is bedoeld om de rol van de SEC en CFTC in de inspanningen van het land om crypto te reguleren, te verduidelijken. Het zou echter ook vereisen dat de twee agentschappen een werkgroep oprichten die zich richt op digitale activa.

Ripple’s hoofd openbaar beleid, Susan Friedman, zei:

“Het ontwikkelen van een effectief beleidskader voor cryptocurrencies zal alleen mogelijk zijn als er duidelijke communicatie en samenwerking is tussen private en publieke actoren. Dat is de reden waarom we de kwestie proactief op een tweeledige basis hebben besproken met regelgevers en leden van het Congres […] evenals het soort eisen dat regelgevers van de industrie zouden moeten stellen.”


Ripple-leidinggevenden denken eraan om Amerika te verlaten

De mede-oprichters van Ripple, Chris Larsen, Garlinghouse en CTO David Schwartz, hebben allemaal hun bezorgdheid geuit over de juridische problemen in Amerika. Hoewel het huidige hoofdkantoor van het bedrijf zich in San Francisco bevindt, hebben de leidinggevenden eerder laten doorschemeren dat ze aan het verkennen waren om de VS achter zich te laten voor een ‘vriendelijker rechtsgebied’.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten