Ripple, XRP
Ripple

Ripple vergrendelt 1 Miljard XRP ter waarde van $630 Miljoen: Komt er een grote koersstijging?

Volgens Whale Alert, een platform dat grote crypto-transacties monitort en hierover notificaties uitstuurt, heeft Ripple recentelijk 1 miljard XRP tokens in escrow geplaatst. Met de huidige marktwaarde komt de waarde van deze vergrendelde tokens neer op bijna $630 miljoen. Maar wat houdt dit precies in?

Stapsgewijze vergrendeling van XRP door Ripple

Deze aanzienlijke vergrendeling door Ripple vond plaats in verschillende fasen, verdeeld over meerdere transacties. Aanvankelijk werd een hoeveelheid van 200 miljoen XRP in escrow geplaatst, gevolgd door twee aanvullende transacties van 300 miljoen en 500 miljoen XRP.

Ripple past regelmatig deze strategie toe, waarbij aan het einde van elke maand of aan het begin van een nieuwe maand tokens worden vergrendeld. Deze werkwijze kan een directe invloed hebben op de marktprijs van XRP. Afhankelijk van de marktdynamiek kan dit leiden tot een stijging of daling van de waarde. Op het moment van schrijven is er lichte stijging in de koers van XRP met 3% waargenomen, wat wijst op een positieve reactie van de markt op deze recente ontwikkelingen.

Wat is de escrow regeling?

Ripple’s XRP neemt een andere aanpak dan cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC). Waar Bitcoin nieuwe munten genereert en distribueert via een mining-proces als beloning voor de deelnemers die de blockchain onderhouden, kiest Ripple voor een escrow regeling. Deze regeling is gericht op het beheersen van de liquiditeit en beschikbaarheid van XRP in de markt, in plaats van een mining-mechanisme te gebruiken.

Deze benadering van Ripple houdt in dat ze bewust een groot aantal XRP-tokens – maar liefst 55 miljard – in escrow plaatsen. Dit is bedacht als een manier om het ontbreken van mining-beloningen te compenseren en om het evenwicht tussen vraag en aanbod voor XRP te bewaren. Met deze strategie beoogt Ripple een meer stabiele en voorspelbare markt voor hun cryptocurrency te creëren.

XRP koersstijging op komst?

Cryptoanalist JD, actief op het sociale platform X, signaleert potentiële tekenen van een significante koersstijging voor XRP. Zijn analyse, die steunt op de maandelijkse grafiek van XRP, wijst op een opvallend patroon. JD merkte een langdurige dalende trendlijn op en vestigde de aandacht op de beweging van de Moving Average Convergence/Divergence (MACD) indicator. Opvallend is dat deze indicator recentelijk boven de nulwaarde is uitgestegen.

Deze stijging in de MACD, waarbij het korte termijn gemiddelde boven het lange termijn gemiddelde uitkomt, wordt doorgaans beschouwd als een positief signaal voor de markt. Dit duidt op een mogelijke ommekeer in de trend en kan wijzen op een aanstaande koersstijging voor XRP. JD’s analyse benadrukt dus een mogelijk gunstig moment voor investeerders in XRP.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Ripple vs. SEC: Hoger beroep kan juridische strijd tot 2025 verlengen
Russische Centrale Bank benoemt Ripple en XRP als sleutelspelers in internationale betalingen
Nieuwe deadline onthuld voor SEC’s beroep tegen Ripple: Wat je moet weten
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk