Ripple

Ripple verkoopt een derde van zijn aandelen in MoneyGram

Ripple verkoopt ongeveer een derde van zijn aandelen in MoneyGram. Dit is de eerste keer dat Ripple aandelen verkoopt sinds het in de startup investeerde in 2019.


Ripple verkoopt 33% van zijn MoneyGram aandelen

Volgens een rapport van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission die vrijdag werd ingediend, bezit Ripple 6,22 miljoen aandelen van MoneyGram, dat is 8,6% van de alle aandelen.

Daarnaast heeft het crypto bedrijf ook de mogelijkheid (warrant) om nog eens 5,95 miljoen aandelen te kopen. Dat betekent dat Ripple een totaal van 12.2 miljoen aandelen bezit in MoneyGram.

Ripple verkoopt nu tot 4 miljoen aandelen, ofwel 33,3% van zijn volledige inzet, als je de aandelen meetelt die ze nog mogen kopen. Na de verkoop zal Ripple nog steeds ten minste 3,22 miljoen aandelen bezitten, wat 4,44% van MoneyGram is. Als Ripple dan de afgesproken optie ligt om de 5,95 miljoen extra aandelen te kopen, voor een eerder afgesproken prijs, dan heeft het nog ongeveer 11% van MoneyGram in bezit.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Ripple maakt veel winst

Ripple kocht zijn eerste aandelen in MoneyGram voor $4,10 per stuk. Ripple betaalde toen trouwens een aanzienlijk hoger bedrag dan dat ze toen waard waren.

De aandelen van MoneyGram zijn dit jaar echter met meer dan 260% gestegen en waren woensdag $7,42 waard, wat betekent dat Ripple een aanzienlijke winst op zijn investering behaalt.

“Ripple is een trotse partner in de digitale groeitransformatie van MoneyGram. Dit is puur een financiële beslissing om enige winst te realiseren op de investering en is op geen enkele manier een weerspiegeling van de huidige staat van ons partnerschap,” vertelde een woordvoerder van Ripple.

“We zullen na de verkoop een belangrijke aandeelhouder van MoneyGram blijven. Ze zijn duidelijk een leider op het gebied van wereldwijde betalingen in meer dan 200 landen en gebieden. In iets meer dan een jaar hebben we ongelooflijke vooruitgang geboekt en kijken we ernaar uit om samen met MoneyGram te blijven samenwerken om grensoverschrijdende betalingen te transformeren”, aldus de Ripple-woordvoerder.