ripple, xrp, donker
Ripple

Ripple verplaatst 100 miljoen XRP naar onbekend adres: speculaties over financiering overname

Whale Alert, een dienst die cryptocurrency transacties volgt, heeft onlangs een grote transactie gemeld die uitgevoerd werd door Ripple Labs zelf. Het bedrijf heeft 100 miljoen XRP-tokens verplaatst naar een geheim adres. Op het moment van de transactie was de waarde van deze tokens zo’n 47 miljoen dollar.

Na deze transactie is er een significante stijging gezien in het handelsvolume van XRP, zoals gerapporteerd door CoinMarketCap. Het dagelijkse volume is in 24 uur tijd met meer dan 61% gestegen tot boven de 1,3 miljard Amerikaanse dollar. Het is dus een interessante ontwikkeling en de markt kijkt gespannen toe hoe deze transactie de XRP-prijs in de komende dagen zal beïnvloeden. Zeker omdat niemand nog weet waar de tokens naartoe zijn verstuurd.

Mogelijk verband met recente overname

De omvangrijke transactie van Ripple komt op een moment waarop er binnen de crypto-community gespeculeerd wordt over de mogelijkheid dat Ripple een deel van haar XRP-tokens heeft verkocht om een recente overname van Fortress Trust te financieren.

Het is opmerkelijk dat deze overname plaatsvond temidden van een recente beveiligingsinbreuk waarbij vier gebruikers van Fortress Trust getroffen werden. Volgens rapporten schoot Ripple te hulp met financiële middelen om de getroffen gebruikers bij te staan.

Advocaat Bill Morgan opperde dat het mogelijk is dat Ripple XRP verkocht heeft om de overname van Fortress te financieren. Niet iedereen is het hier echter mee eens. In reactie hierop wezen andere vooraanstaande figuren uit de XRP-gemeenschap, zoals Moon Lambo, erop dat Ripple over voldoende liquide middelen beschikt om de overname te financieren zonder veel XRP te hoeven verkopen.

Vaker grote transacties

Uit een evaluatie van de registraties van Whale Alert blijkt dat dit niet de eerste keer is dat Ripple zo’n grote hoeveelheid XRP verplaatst. Op 1 september ontving hetzelfde adres 75 miljoen XRP van Ripple en twee weken eerder zelfs 150 miljoen. Deze transacties vonden plaats voordat Ripple haar intentie bekendmaakte om Fortress Trust over te nemen.

Verder suggereerde de XRP blockchain verkenner dat Ripple vaak tientallen miljoenen XRP verplaatst naar onbekende wallets.

De recente gebeurtenissen werpen licht op de dynamische aard van de cryptomarkt en Ripple’s strategische bewegingen daarin. De tijd zal leren wat de exacte reden was achter deze aanzienlijke XRP-transacties en hoe dit de waarde en het handelsvolume van XRP zal beïnvloeden in de toekomst.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Analist voorziet pas over vijf jaar weer een nieuwe piek voor XRP
Deze Drie XRP-Indicatoren Signalen Verdere Koersdaling
BitBoy heeft mogelijk $80 miljoen aan XRP, maar vraagt toch om donaties
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen