Ripple labs, Ripplenet
Ripple

Ripple verwelkomt 8 nieuwe landen op hun CBDC-platform

Ripple’s platform voor Central Bank Digital Currency (CBDC) biedt centrale banken een gestroomlijnde manier om CBDC’s te beheren. Wereldwijd tonen tal van centrale banken al geruime tijd interesse in het beheren van digitale valuta. Als een voorloper in deze industrie heeft Ripple onlangs bekendgemaakt dat acht nieuwe landen zich hebben aangesloten om een CBDC te ontwikkelen met behulp van hun platform.

Dit CBDC-platform is gebouwd op Ripple’s XRP ledger technologie en zal de XRP ledger token (XRPL) integreren. Slechts drie maanden na de aankondiging van het platform zijn diverse landen gestart met het onderzoeken van de mogelijkheden voor het lanceren van hun eigen digitale valuta. Ripple kan nu trots de Republic of Palau, Rusland, Montenegro, Uruguay, Hong Kong, Japan, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) aan hun samenwerkingslijst toevoegen.

Figuur 1: Aankondiging van Ripple omtrent CBDC’s op XRPL
Figuur 1: Aankondiging van Ripple omtrent CBDC’s op XRPL (finbold.com)

Geen direct effect op XRP koers

Hoewel de digitale munten van de centrale banken niet rechtstreeks gebruikmaken van XRP, is het onzeker of beleggers daadwerkelijk de impact zullen voelen van de samenwerking tussen Ripple en de betrokken landen. Echter, Ripple benadrukt dat gebruikers binnen het XRPL-netwerk moeiteloos munten kunnen converteren naar het XRP-netwerk. Dit kan potentieel leiden tot een aanzienlijke stijging van het gebruik van het XRP-netwerk en daarmee mogelijk ook een prijsstijging teweegbrengen.

Mogelijk meer landen op XRPL netwerk

Ripple voert momenteel gesprekken met nog 30 andere landen over integratie op hun CBDC-platform. Dit werd onthuld door de Vice President van CBDC’s bij Ripple tijdens een interview met Coindesk. Als deze landen besluiten samen te werken, dan zou dit betekenen dat Ripple een aanzienlijk deel van de wereldmarkt ondersteunt in de ontwikkeling van digitale valuta. Met in totaal 195 landen wereldwijd, zou Ripple zo bijna 18% van de wereldwijde CBDC-markt kunnen bedienen.

Voortgang Ripple rechtszaak

De lopende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is al jaren voer voor discussie. Eerder oordeelde rechter Torres dat de verkoop van XRP niet als een effectenverkoop beschouwd kan worden. Desondanks lijkt de SEC nu een versnelde beroepsprocedure te willen inzetten en heeft daartoe een verzoek ingediend. Dit suggereert dat de Amerikaanse toezichthouder tracht het eerdere vonnis te herzien, wat potentieel negatieve gevolgen kan hebben voor XRP.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

BitBoy heeft mogelijk $80 miljoen aan XRP, maar vraagt toch om donaties
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
Hoeveel heeft Ripple’s Rechtszaak Tegen de SEC Gekost?
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?