Ripple xrp token
Nieuws, Trending

Ripple wordt mogelijk gebruikt door wereldwijd betalingssysteem


In een recent bericht geeft Remitly, een wereldwijd betalingsbedrijf, aan geïnteresseerd te zijn in Ripple. Het bedrijf is van plan om de blockchain technologie van het bedrijf te koppelen aan haar transactieservice.


Betalingsbedrijf Remitly is geïnteresseerd in Ripple

De CEO van Remitly, genaamd Matthew Oppenheimer, vertelt dat het bedrijf bezig is de mogelijkheden van blockchain te onderzoeken. Het bedrijf wil de technologie gaan gebruiken om wereldwijde transacties te versnellen. De CEO vertelt te denken aan het implementeren van het RippleNet.

Remitly is opgericht in 2011 en is dus een relatief nieuw geldverwerkingsbedrijf die zich bezighoudt met transacties over de hele wereld. Het is enorm snel gegroeid en er wordt jaarlijks zo’n $6 miljard dollar overgedragen via de transactieserivce. Dit maakt Remitly één van de grootste geldverwerkingsbedrijven in Amerika.

 

Steeds meer bedrijven kiezen voor blockchain

Oppenheimer is enthousiast over de blockchain techniek en vertelt het volgende: “Ik kan begrijpen hoe financiële instellingen zoals wij, kunnen integreren met blockchain-technologieën om onze kosten te drukken en het daarom goedkoper maken voor klanten.”

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om internationale betalingen via blockchain af te handelen. Zo schreef Newsbit onlangs nog dat het bedrijf Unimoni gebruik gaat maken van de Ripple blockchain om internationale transacties te versnellen.