Ripple, XRP
Ripple

Ripple (XRP) balanceert op rand van Death Cross: Wat betekent dit voor de koers?

Ripple (XRP) heeft de afgelopen maand moeite gehad om opwaarts momentum te vinden en balanceert nu zelfs op de rand van een ‘death cross’. Dit is een bearish indicator waarbij de kortetermijn-EMA onder de langetermijn-EMA zakt.

Een death cross wordt vaak gezien als een signaal van verlies in momentum en kan een voorbode zijn van verdere koersdalingen. Als dit patroon zich daadwerkelijk voltrekt, zou XRP een stevige correctie tegemoet kunnen zien.

Belangrijke steunniveaus voor XRP

Op dit moment blijft XRP net boven het cruciale steunniveau van $0,50, een belangrijk technisch én psychologisch niveau. Dit biedt echter geen garantie dat XRP hier stand kan houden, aangezien de munt dit niveau het afgelopen jaar al meerdere keren heeft getest. Afgelopen zomer zakte XRP zelfs onder deze grens en daalde toen tot ongeveer $0,42. Zonder een opwaartse impuls blijft de koers kwetsbaar en is een verdere daling een reëel scenario.

Onder het $0,50-niveau bevinden zich verdere steunniveaus rond $0,45 en $0,42. Vooral de $0,45-markering zou een interessante zone kunnen zijn voor potentiële kopers, terwijl $0,42 de laatste verdedigingslijn vormt bij een diepere correctie. Voorlopig is het cruciaal dat XRP boven de $0,50 blijft om verdere verliezen te voorkomen.

XRP koers blijft kwetsbaar

Naast het gebrek aan opwaarts momentum wijzen ook lage handelsvolumes en een beperkte kopersactiviteit op een gebrek aan interesse in XRP. Dit lage volume wijst op een afgenomen vraag, wat de koers extra kwetsbaar maakt.

De situatie blijft zorgelijk en de komende tijd zal uitwijzen of XRP boven de cruciale niveaus kan blijven. XRP is daarnaast sterk afhankelijk van het bredere marktsentiment en de koers van Bitcoin (BTC). Mocht Bitcoin een nieuwe correctie inzetten, dan kan dit extra druk op XRP uitoefenen en zouden XRP-bezitters zich zorgen moeten maken.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Voormalig Ripple-directeur verwacht grote koersstijging voor XRP bij lancering spot ETF
Ripple-CEO: Kamala Harris kiest voor ‘genuanceerde’ aanpak van crypto
XRP ETF’s zijn onvermijdelijk, volgens Ripple CEO Brad Garlinghouse
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk