Ripple, xrp
Ripple

Ripple (XRP) herwint populariteit op crypto beurzen

Ripple’s juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) duurt al bijna vier jaar. Op 13 juli 2023 behaalde het cryptobedrijf een belangrijke overwinning toen rechter Analisa Torres oordeelde dat de verkoop van XRP op exchanges niet onder de effectenwetgeving valt.

Deze uitspraak zorgde voor een aanzienlijke koersstijging van de digitale munt en leidde ertoe dat verschillende exchanges de handel in XRP hervatten.

Vraag naar XRP is sterk toegenomen

Volgens gegevens van blockchainanalyseplatform Kaiko is de vraag naar XRP op crypto beurzen sindsdien sterk toegenomen, waarbij de handelsvolumes in de Amerikaanse markten terugkeren naar het niveau van vóór de rechtszaak met de SEC.

Uit de data blijkt dat het aandeel van Amerikaanse platforms in het wereldwijde XRP-volume is gestegen van 2% naar 14%. Dit was mede te danken aan grote Amerikaanse crypto exchanges, zoals Coinbase en Gemini, die XRP opnieuw erkenden na de uitspraak.

XRP koers valt tegen

Hoewel het handelsvolume is toegenomen, beleeft de XRP-koers momenteel een mindere periode. De digitale munt handelt op het moment van schrijven rond de $0,50, wat aanzienlijk lager is dan de piek van $0,82 die werd bereikt na de uitspraak op 13 juli.

Einde rechtszaak in zicht

Ondanks de positieve uitspraak in juli is de zaak nog niet afgerond. De juridische strijd bevindt zich momenteel in de remediefase, waarin de directe verkoop van XRP aan institutionele beleggers wordt besproken. Rechter Analisa Torres beschouwde dit als een overtreding. Nu wordt er gediscussieerd over een passende boete, en men hoopt dat een uitspraak nabij is.

Voormalig Ripple-directeur Sean McBride schat de kans op een uitspraak door rechter Torres deze maand op “50/50”. Als de uitspraak niet in augustus komt, verwacht hij deze tegen eind september.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt