Ripple (XRP) is waar de potentie ligt, niet Bitcoin

Ripple is oneerlijk laag geprijsd vanwege de correlatie die het heeft met Bitcoin volgens de cryptocurrency-analist, genaamd MagicPoopCanon.


Ripple heeft nut

Doordat XRP in staat is om heel snel en effectief waarde te versturen, heeft het grote strepen voor op zijn concurenten, zoals SWIFT volgens verschillende analisten. Alleen is dit precies wat nog niet genoeg erkend wordt en de reden waarom analisten Ripple ondergewaardeerd vinden. Momenteel wordt Ripple, onder leiding van CEO Brad Garlinghouse, geschat op een waarde van $10 miljard.

Recent heeft het bedrijf ervoor gezorgd dat bedrijven niet meer direct XRP kopen, maar dit doen op de secundaire markt. Dit werd als positief beschouwd door XRP-investeerders die al lang klagen over de grootschalige liquidaties van de token door Ripple Inc.

Op twitter zei de analist het volgende:

“XRP heeft echt nut en daarom heeft het een meetbare waarde. De munt is echter niet redelijk geprijsd, omdat het samen met BTC wordt verhandeld. BTC is een cryptomunt die niet echt een nut heeft. Daarom denk ik dat XRP hierdoor ondergewaardeerd kan zijn. ” – Vertelt de bekende Twitter analist genaamd MagicPoopCannon.

 

Bitcoin heeft zijn voordelen maar mist nut

Het is de analist zijn mening dat Bitcoin, hoewel cruciaal voor het ecosysteem, geen nut heeft.

Hij beweert dat Bitcoin zijn waarde af zal nemen als het niet snel gebruikersnut vindt. Dit ondanks dat het tot nu toe het meest waardevol is gebleken vanwege zijn speculatieve aard. Het is niet voor niets dat de prijs van de munt opliep als hoogtepunt tot $20.000 tijdens de bull run van 2017.


‘Bitcoin betekent dat we niet hoeven te dealen met slecht monetair beleid’

Toch benadrukt de analist ook verschillende sterke punten van de munt. Hij noemt dat BTC bijvoorbeeld een censuurweerstand kan weerstaan en een schild voor onzorgvuldig monetair beleid is.

“BTC is zoals elk activum precies waard wat beleggers bereid zijn ervoor te betalen op een bepaald tijdstip. BTC is geen nutsmunt zoals XRP. BTC is een SoV versus valuta. BTC betekent dat we niet hoeven te dealen met een shitty monetair beleid, buitensporige kwantitatieve versoepeling en exponentiële LoV. ”


1 miljard XRP vrijgegeven

In het begin van het jaar, en als onderdeel van zijn decentralisatiestrategie, heeft Ripple Inc. 1 miljard XRP vrijgegeven uit escrow. Dit tot grote ergernis van het XRP-leger.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken