Ripple, XRP
Ripple

Ripple (XRP) koers kan volgens analisten stijgen naar 5 dollar

XRP heeft lange tijd weinig opwindende koersbewegingen vertoond. Maar geleidelijk aan begint daar verandering in te komen. Een eerste teken hiervan zagen we vorige week, toen de koers binnen enkele uren onverwachts met 10% steeg.

De bekende cryptoanalist, Jake Gagain, is van mening dat XRP binnenkort nog veel opmerkelijkere bewegingen zal ervaren. Hij is ervan overtuigd dat deze populaire altcoin, gedurende de huidige bullmarkt, een prijs van $5 kan bereiken.

XRP koers van 5 dollar is realistisch

De cryptoanalist geeft toe dat XRP het moeilijk heeft gehad, aangezien de munt al meer dan zes jaar geen nieuw hoogterecord heeft bereikt. Het laatste record dateert van januari 2018, toen de altcoin een koers van $3,40 bereikte, wat bijna 450% hoger is dan de huidige koers.

Volgens Gagain zou deze significante prijsbarrière tijdens de huidige bullmarkt doorbroken kunnen worden, vooral als de langdurige rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) positief eindigt.

In dat geval zou een koers van $5, wat meer dan een 700% stijging van de huidige koers zou betekenen, realistisch zijn.

Bitcoin halving belangrijk voor XRP

Een andere factor die potentieel de koers van XRP kan opdrijven, is de aanstaande Bitcoin halving. Deze gebeurtenis staat gepland over ongeveer 30 dagen. Het is vaak zo dat, na een halving, de koers van Bitcoin significant stijgt.

Dit fenomeen kan ook een positief effect hebben op de koersen van altcoins, waaronder XRP. De Bitcoin halving vermindert de beloning voor het minen van nieuwe blokken, wat het aanbod van nieuwe Bitcoins verlaagt en historisch gezien heeft geleid tot een prijsstijging, niet alleen van Bitcoin zelf maar ook van andere cryptocurrencies.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog 8 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving