XRP koers stijgt
Ripple

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?

Ripple (XRP) heeft recent een aanzienlijke toename in handelsvolume en koersstijging ervaren. In de laatste 24 uur is het handelsvolume van XRP met 91% gestegen. Deze stijging omvat $878,13 miljoen afkomstig uit derivaten en een aanvullende $932 miljoen uit spotmarkten, wat een opmerkelijke toename ten opzichte van de vorige dag vertegenwoordigt.

De koers van XRP heeft eveneens een plotselinge sprong gemaakt. In het afgelopen uur steeg de koers met meer dan 5%, waardoor de koers nu rond de $0,554 ligt. Over de afgelopen zeven dagen heeft de munt een winst geboekt van 8%.

Wat is er aan de hand?

Hoewel de precieze redenen voor de plotselinge stijging van de koers van Ripple (XRP) niet volledig duidelijk zijn, suggereren sommige analisten dat de huidige volatiliteit verband houdt met de voortdurende juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Vandaag is een cruciaal moment, aangezien het de deadline is voor de SEC om te reageren op de voorstellen van Ripple aangaande de remedies.

Daarnaast wijzen sommigen op het recente nieuws dat Robinhood een Wells Notice van de SEC heeft ontvangen met betrekking tot zijn crypto-operaties, wat extra complexiteit toevoegt aan de toch al turbulente situatie van XRP. Een Wells Notice is een aankondiging die kan duiden op toekomstige juridische acties tegen een populair handelsplatform, wat tot algemene zorgen binnen het crypto-landschap leidt.

Echter, dit zou ook positief kunnen uitpakken voor Ripple. De problemen van een ander platform zoals Robinhood kunnen de aandacht vestigen op de noodzaak van heldere regelgeving en binnen de sector. Dit zou Ripple kunnen positioneren als een meer stabiele en regelgevingsvriendelijke optie in de ogen van investeerders en regelgevers, wat de XRP koers positief kan beïnvloeden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Crypto-Analist: Zeldzame indicator voorspelt gigantische XRP stijging naar $3
ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten