Ripple daalt, xrp daalt
Ripple

Ripple (XRP) koers zakt naar laagste niveau in jaar: onder $0,40

De cryptomarkt is de afgelopen dagen gigantisch gecrasht. De hele markt is in de afgelopen twee dagen met meer dan 14% gedaald, waardoor de totale marktkapitalisatie nu onder de 2 biljoen dollar ligt.

Alle grote cryptomunten kleuren ook vandaag weer donkerrood. Zo heeft Bitcoin in de afgelopen 24 uur 7,7% van zijn waarde verloren en Ethereum zelfs 10,5%. XRP heeft het nog zwaarder te verduren en heeft 12% van zijn waarde verloren, waardoor het vandaag voor de eerste keer sinds maart 2023 onder de psychologische grens van $0,40 is gezakt.

Waarom crashen de crypto koersen?

De algehele marktcrash wordt veroorzaakt door meerdere factoren, waarbij de naderende verkopen van Mt. Gox waarschijnlijk de belangrijkste rol spelen. Investeerders vrezen een aanzienlijke verkoopdruk, wat bijdraagt aan de onrust op de markt.

Deze situatie wordt verder verergerd door de Duitse regering, die grote aantallen Bitcoins verkoopt. Dit vergroot de druk op de markt nog meer en veroorzaakt extra onzekerheid bij investeerders.

Als gevolg hiervan kampt de cryptomarkt met aanzienlijke problemen, wat leidt tot scherpe dalingen in de waarde van veel grote cryptomunten.

Grote onzekerheid rond XRP

Investeerders zijn momenteel extreem onzeker over XRP, wat duidelijk blijkt uit de recente crash tot onder de $0,40. De voortdurende juridische onzekerheid rond Ripple, aangezien de rechtszaak met de SEC nog steeds niet is afgerond, draagt aanzienlijk bij aan deze angst, vooral tijdens de huidige cryptocrash.

Er wordt echter snel een uitspraak verwacht in deze rechtszaak. Als deze uitspraak positief uitvalt, kan dit de prijs van XRP flink omhoog stuwen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers
Ripple CEO uit heftige kritiek richting SEC voorzitter Gary Gensler
Crypto analist voorspelt: XRP koers kan naar $17 stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen