Ripple

Ripple (XRP) maakt zich op voor een grote uitbraak

Steeds meer analisten vertellen dat Ripple’s XRP token spoedig een grote uitbraak mee zal maken. De vraag is alleen of dat een prijsstijging of een prijsdaling zal worden.


De belangrijkste prijsniveaus

Het prijsniveau van $1,20 is een zeer belangrijk weerstandsniveau voor XRP. Als dit niveau doorbroken wordt zal de prijs zeer waarschijnlijk meer winsten gaan boeken. Het is echter wel noodzakelijk dat de XRP prijs niet onder de ondersteuningszone van $1,00 – $1,06 zakt. Als dat gebeurd is een snelle koersstijging uit zicht en moeten Ripple investeerders weer strijden om het psychologische 1 dollar niveau terug te winnen.


Technische indicatoren

Voor nu lijkt een prijsstijging iets aannemelijker dan een prijsdaling. Dat komt mede door het hoge volume die we zagen toen de XRP prijs boven de $1,00 uitbrak. Als dit momentum aanhoudt kunnen de bulls een nieuwe poging doen om boven de weerstand van de $1,20 te breken.

Ook de RSI (relative strength index) schiet snel omhoog. Dit suggereert dat de trend weer bullish is geworden. De RSI maakte al een higher low. Als hij er ook in slaagt om een higher high te maken, dan zou dat zeer bullish zijn.

Op het dagelijkse tijdsbestek is de MACD nog steeds aan de bearish kant. Echter buigt het snel om. MACD is een achterblijvende indicator, daarom kan het nog een paar dagen duren voordat MACD aan de positieve kant zit.

Voor nu verwachten we dus dat XRP de komende week de $1,20 op zal zoeken.

Het wordt verwacht dat de XRP de weerstand van de $1,2 zal opzoeken. Dit kan de komende week gebeuren, afhankelijk van de prijsactie. Een doorbraak boven dat sleutelniveau zou een snelle koersstijging richting de $2,00 mogelijk maken. Tot die tijd zal XRP waarschijnlijk boven het niveau van de $1,00 blijven en verder consolideren.