Ripple, xrp
Ripple

Ripple (XRP) nadert cruciaal prijsniveau: Doorbraak op komst?

De prijs van XRP is aan het herstellen na een aanzienlijke correctie in de afgelopen weken. De populaire altcoin daalde in de eerste weken van april van ongeveer $0,63 naar minder dan $0,45, een daling van bijna 29%.

Sinds het dieptepunt van deze correctie is de koers van XRP echter weer gestegen tot een huidige prijs van $0,53, een toename van meer dan 17%. XRP lijkt nu op weg om in de komende dagen een belangrijk weerstandsniveau te doorbreken.

$0,60 prijsniveau is cruciaal voor XRP

Het prijsniveau van $0,60 voor XRP vormt momenteel een stevige weerstand. In maart en de tweede week van april fungeerde deze koers als ondersteuningsniveau, maar nu kan het een barrière vormen voor de XRP-prijs om verder te stijgen. Als de altcoin erin slaagt deze belangrijke grens te doorbreken, kunnen beleggers mogelijk een explosieve rally verwachten.

Verschillende technische indicatoren wijzen op een mogelijke prijsstijging. Op basis van de Relative Strength Index (RSI) en de Moving Average Convergence Divergence (MACD) lijkt XRP oververkocht. Dit suggereert dat het bearish sentiment afneemt en dat de bulls mogelijk de overhand krijgen op korte termijn. Dit zou ruimte kunnen bieden voor een rally die de weerstand van $0,60 kan doorbreken.

XRP prijsvoorspelling

Als de XRP-koers boven het $0,60-niveau weet te breken, zou de rally zich mogelijk kunnen voortzetten tot $0,65 of zelfs $0,70 op de korte termijn. Beide niveaus hebben in het verleden als weerstand gediend; zo slaagde XRP er op 11 maart niet in om de grens van $0,70 te doorbreken. Een stijging tot $0,70 zou een koersstijging van 30% betekenen ten opzichte van de huidige prijs.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

1 cruciale factor die de uitspraak in de Ripple vs SEC rechtszaak tegenhoudt
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
Update Ripple rechtszaak: Dit is waarom 20 mei belangrijk was
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?