Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 11 november 2020

Hoe staat het ervoor met Ripple’s XRP token? Elke woensdag analyseert onze analist de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) weekgrafiek

Ripple heeft weer een week getrade tussen de blauwe en rode zone. Wordt dit dan eindelijk de week dat we boven dit niveau kunnen gaan sluiten?

De indicatoren op de week grafiek laten in ieder geval wel upside potentie zien. Zo biedt de ema55 support en heeft confluence met de rode bear block. De rsi houdt al weken stand boven de middenlijn met een heel licht dalende ema. De LBR is boven de middenlijn gekomen en staat op het punt de signaallijn bullish te kruissen.

XRP weekly chart – Bron: Tradingview

Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Ripple (XRP) daggrafiek

Wanneer we de rode zone door trekken dan zien we nog geen duidelijke flip op de dagelijkse grafiek. Dit is wel iets wat je graag zou willen zien, maar zoals vorige week al aangegeven is het een taaie zone. De uptrend lijn heeft geen stand kunnen houden en momenteel wordt er al dagen tegen dezelfde trendlijn aan getrade. XRP ondervind hier dus een behoorlijke weerstand van.

De indicatoren geven aan dat er een eventuele stijging plaats kan vinden. De ema55, 100 en 200 bieden alle drie support en liggen op 1 lijn met elkaar. De rsi beweegt zich netjes boven de middenlijn en de ema, beide lopen parallel aan elkaar omhoog. Hetzelfde geldt voor de LBR.

In theorie is er een higher low gezet en is het nu wachten op de bevestiging van een higher high. Hierbij zal gelijk de rode zone en de blauwe stippel trendlijn gebroken gaan worden.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4-uurs grafiek

De turtle soup pattern heeft zich inderdaad gespeeld. Bij dit patroon wordt als het ware de stoplosses gehunt. Retail traders zullen hun stop bij het eerste rode boogje zetten. Bij het volgende rode boogje zie je dat daar de stops gepakt zijn waarna de Ripple koers flink is gestegen met maximaal 17%. 

Momenteel worden er higher lows gezet maar ook hier wordt een higher high voorlopig nog uitgesteld. De rode uptrend lijn vormt samen met het grijze resistance block een ascending triangle en die heeft het meeste kans om naar boven uit te breken. Maar, zoals je afgelopen week hebt kunnen zien, is die van vorige week ook niet naar boven uitgebroken.

Onze analist geeft aan wel te kijken naar dit soort patronen maar zijn trades er niet op af te laten hangen. Dit omdat horizontale support en resistance levels vele malen sterker en beter zijn te traden.

De ema’s staan bullish maar zitten ook aardig op elkaar. Dit houdt in dat er nog weinig bullish momentum is. De rsi en de lbr bevestigen dit beide. Beide weten ze ook hier boven de middenlijn te blijven en boven de ema en signal lijn.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Voor de komende tijd houd onze analist de trendlijnen van de ascending triangle in de gaten. Een 4h candle close onder de rode trendlijn zou betekenen dat er een grote kans bestaat dat de monthly open getest gaat worden. Dit bevindt zich net boven de oranje horizontale supportlijn op $0.2384.

Echt bullish kunne we zijn nadat de grijze zone is geflipt van weerstand naar support. Hier ligt tevens ook confluence met de eerdergenoemde blauwe stippel trendlijn die dan ook zal flippen. De XRP koers die moet gaan flippen ligt rond de $0.2643 met daarna de eerstvolgende weerstand op $0.2797