Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 13 januari 2021

Hoe staat de Ripple koers ervoor deze week? Onze analist analyseert de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ripple (XRP) daggrafiek

Ripple heeft zich redelijk weten te herstellen nadat het ingestort was door de rechtszaak van de SEC. Nadat er een 4h candle close boven de $0,24 is geweest is de koers gestegen met 50% tot aan het weerstand niveau rond 37 cent.

Kijkend naar de ema’s dan geven die ondanks de daling nog steeds een bullish trend aan. De ema200 functioneert wel als weerstand en de ema55 bevindt zich aardig dicht op de ema100 en een bearish cross-over is dan ook één van de mogelijkheden. Ook de rsi loopt mooi gestaag omhoog en weet boven de ema te blijven maar ondervind nog wat weerstand van de middenlijn op de schaalverdeling.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

Ripple (XRP) 4 uurs-grafiek

Na de uitbraak boven de 24 cent is de XRP koers afgewezen op de ema200. Wanneer we de wave meten met de Fibonacci retracement tool dan zien we dat er een prachtige retest is geweest op de golden pocket waarbij de koers nu opgesloten lijkt te zitten tussen de ema55 en de ema100 die overigens in bearish stand staan.

De rsi heeft een higher low weten te creëren en beweegt momenteel in een vlakke lijn samen met de ema rond de middenlijn. Dit kan voor vuurwerk gaan zorgen zowel omhoog als omlaag maar dat gaan we eens bekijken op de 1 uurs grafiek

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ripple (XRP) 1 uurs-grafiek

Net als in de analyse van afgelopen week kunnen traders op de 1-uurs grafiek twee patronen in herkennen. Namelijk een bear flag of een symetric triangle. Tevens zien we de ema55 bearish staan t.o.v. de ema100 die nog wel bullish staat t.o.v. de ema200.

Ook hier zien w ede rsi zijwaarts bewegen rond de middenlijn. De rsi heeft de ema hier al wel gegained wat voor een opleving kan gaan zorgen.

XRP 1h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

.De belangrijkste support zones bevinden zich op 28 cent en op 24 cent. Weerstand kunnen we verwachten 30 cent en wanneer de flipt naar support kunnen we wat mij betreft weer rustig gaan kijken of we de 33 cent kunnen gaan claimen.