Ripple xrp token
Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 14 oktober 2020

Hoe staat het ervoor met Ripple’s XRP token? Elke woensdag analyseert onze crypto analist de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten van de op drie na grootste cryptomunt.


XRP weekly chart

Afgelopen week heeft XRP het bear block van de 4h chart voorzichtig doorbroken. Kunnen we komende week dit level behouden en claimen als support? De ema’s 8, 21 en 55 liggen er perfect bij en bieden momenteel alle drie steun aan de koers van Ripple. We zien het volume ook oplopen en de rsi is in een licht stijgende lijn maar is momenteel in gevecht met de ema. Op dit moment bevindt de rsi zich boven de ema.

XRP weekly chart – Bron: Tradingview

XRP daily chart

De bulls hebben afgelopen week de Ripple koers mooi naar hun handen kunnen zetten. Daardoor is prijs langzaam maar gestaag door de trendlijn van de falling wedge en het rode weerstands blok gegaan. Wanneer we deze rode zone goed kunnen testen zodat het duidelijk support wordt dan ligt de snelweg open naar een stijging van 10 – 15%. We zien in het volume profiel (rechts op de chart) dat er amper weerstand is in dat gebeid.

De ema’s staan allen bullish en ook de rsi beweegt zoals de koers langzaam mee naar boven met de ema onder zich. Een retest van de ema en middenlijn zou perfect overeenkomen met een retest van de rode blok.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

XRP 4h chart

De XRP koers bevindt zich in een ascending triangle (rode lijn + gele blok). Een ascending triangle breekt statistisch gezien 7 van de 10 keer naar bovenuit. Voor vandaag houdt onze analist de koers tussen het rode en gele blok ook nauwlettend in de gaten.

XRP 4h chart – Bron: Tradingview

We zien dat de ema 100 de ema 200 gisteren bullish is gekruist en de overige ema’s staan ook bullish gericht. De rsi echter ziet er niet heel sterk uit. De ema blijft behoorlijk wat weerstand bieden en drukt de rsi momenteel tegen de middenlijn aan. Ook het volume blijft redelijk stabiel en bij een scending triangle willen we die het liefst zien afnemen naarmate het einde van het patroon in zicht komt.