Prijsanalyse

Ripple (XRP) prijsanalyse 28 oktober 2020

Hoe staat het ervoor met Ripple’s XRP munt? Elke woensdag analyseert onze analist de XRP grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


XRP daily chart

Afgelopen week heeft de rode zone nog niet echt kunnen flippen zoals we het graag hadden willen zien. De uptrendlijn (blauwe stippellijn) houdt aardig stand en vormt een ascending triangle. Bij zo’n ascending triangle is de kans net wat groter dat er een uitbraak naar boven komt.

We zien het volume afnemen naarmate we dichter bij de apex komen van de triangle. Dit is vaak een goed teken want bij een uitbraak is volume nodig die hoogstwaarschijnlijk nu opgebouwd wordt. Hoewel de rsi onder de ema is gedoken en eventueel vandaag ook onder de middenlijn kan gaan duiken zien de rest van de indicatoren er aardig uit. De ema’s bieden constante support en ook op de volume profiel (rechts) zien we een sterk weerstand/ supportzone waar we momenteel al bijna 3 week in aan het traden zijn.

XRP daily chart – Bron: Tradingview

XRP 4h chart

Even leek het erop dat XRP het weerstandsblok zou gaan flippen maar na het zetten van een higher high hebben de bulls het niet vol kunnen houden en was het niets meer of minder dan een fake out van de triangle. Door de daling die volgde is een channel ontstaan waar momenteel onder de mediaanlijn wordt getrade.

De ema’s staan nog in de bull mode. Echter zouden we de komende uren wel een reversal moeten zijn aangezien we op de onderste trendlijn van de triangle aan het traden zijn. Het volume neemt langzaam toe en ook de rsi lijkt weer omhoog te willen gaan maar zal eerst nog weerstand van de middenlijn en ema ondervinden.

Ripple koers 4uur
XRP 4h chart – Bron: Tradingview

XRP 1h chart

Als we ervan uitgaan dat iedereen de Ripple koers wil zien stijgen, biedt de 1-uurs grafiek niet veel hoop. Na de 1e test op de weerstandszone is er een higher low gezet om het vervolgens nog een keer te gaan testen. Hierbij is er een lelijke candle gevormd met een behoorlijke wick aan de bovenkant die bevestigd dat de bears flink de koers aan het drukken zijn. Er vormde een dubble top en de koers zakte in no time terug naar de onderste trendlijn van de triangle. Nu is het afwachten wat voor candle patroon hier gaat vormen.

ripple koers 1uur
XRP 1h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

We bevinden ons momenteel op een punt van ‘do or die’. Zakt de koers door de trendlijn van de triangle dan zou het niet heel raar zijn om de monthly open ($0.2416) te bezoeken. Maar zolang de trendlijn het houdt kunnen we voorzichtig omhoogkijken naar het grijze block. Deze zone ($0.2540) moeten we flippen op de lagere timeframe om op de hogere timeframe echt bullish te worden. Pas dan kunnen we gaan kijken of de ascending triangle geflipt kan worden ($0.2596) pas dan kunnen we verder gaan kijken.