Ripple (XRP) verliest winst door marktcorrectie. Maar..!

 
 

De flinke Bitcoin koersstijging heeft crypto investeerders veel geluk gebracht. Naast Bitcoin zijn ook de altcoin prijzen zoals die van XRP flink gestegen. Echter, omdat de markt nu geconfronteerd wordt met een langverwachte correctie, zien we dat Ripple bijna al haar winst weer in heeft moeten leveren. Toch hoeven we niet te treuren. Er zit iets groots aan te komen zegt de XRP community. Lees verder.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Ripple (XRP) verliest recente winsten

Zoals we hierboven al schreven hebben eigenlijk alle cryptocurrencies het vandaag zwaar. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,409 dollar. 24 uur geleden lag de prijs nog rond de $0,419 dollar Dat betekent dat de XRP koers vandaag met 1,65% is gedaald.

 
Ripple xrp koers

Ripple heeft de afgelopen week zeer goed gepresteerd. De XRP koers zette zelfs een nieuw jaarrecord neer toen de munt op 26 juni werd verhandeld rond de $0,49 dollar. De prijsstijging werd grotendeels veroorzaakt door een stijgende Bitcoin koers. Maar afgezien van de FOMO die ontstond in de gehele cryptocurrency markt heeft Ripple ook goede ontwikkelingen doorgemaakt. Ripple Inc heeft een aantal grote partnerschappen gesloten en steeds meer grote instellingen en overheidsorganisaties lijken geïnteresseerd in de Ripple techniek.

Ondanks de goede ontwikkelingen zien we dat de op 1 na grootste altcoin al haar opgedane winsten heeft verloren. Het is nu afwachten wat BTC gaat doen.


Recente partnerschappen van Ripple

De meest recente samenwerking die Ripple aan is gegaan, is met betalingsverwerker MoneyGram. De twee bedrijven hebben een tweejarige overeenkomst gesloten waardoor ze gaan samenwerken om grensoverschrijdende betalingen uit te voeren. Dit gebeurd door buitenlandse valuta te versturen met XRP. Als onderdeel van de deal investeert Ripple $50 miljoen dollar in het bedrijf.

Naast de samenwerking met MoneyGram heeft Ripple een kantoor opgezet in Brazilië. Één van de eerste diensten die Ripple wil aanbieden in Brazilië zal RippleNet zijn. RippleNet is een wereldwijd betalingsnetwerk voor financiële instellingen.

Diverse Braziliaanse financiële instellingen en transactiebedrijven hebben zich al aangemeld op het RippleNet. Zo is de Santander bank van Brazilië aangesloten op het RippleNet. Hierdoor kunnen haar ruim 9 miljoen klanten genieten van snellere transactietijden. Ook het de betalingsaanbieder BeeTech is aangesloten op het RippleNet. Haar klanten zagen een verlaging van $18 dollar in transactiekosten.

Naast de bovenstaande partnerschappen zit er mogelijk nog iets groots aan te komen. De XRP gemeenschap wacht op een samenwerking met Western Union, wat één van de grootste betaling-verwerkingsbedrijven ter wereld is. De CEO van Western Union heeft al bevestigd dat de organisatie heeft getest hoe het Ripple netwerk de structuur van het bedrijf kan verbeteren. Als er een samenwerking komt verwachten we een flinke XRP prijsstijging.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken