Ripple, xrp
Ripple

Ripple (XRP) Weerstaat Bear Market met Nieuwe Institutionele Investeringen

In een periode waar veel altcoins moeite hebben om hun waarde te behouden, toont Ripple’s XRP tekenen van stabiliteit en trekt het zelfs nieuwe investeringen aan. Dit blijkt uit het laatste rapport van CoinShares, waar aangegeven wordt dat er, ondanks de huidige bear markttrend, wel degelijk sprake is van hernieuwde institutionele belangstelling voor geselecteerde altcoins.

Details uit het CoinShares Rapport

CoinShares heeft recent haar wekelijkse Digital Asset Fund Flows rapport gepubliceerd, waarin de huidige trends op de markt voor digitale assets worden belicht. Het rapport wijst op een voortdurende bear market, met aanzienlijke uitstromen uit investeringsproducten gerelateerd aan digitale activa.

In de afgelopen week werd een uitstroom van 54 miljoen dollar genoteerd, wat de totale uitstroom over de laatste negen weken op 455 miljoen dollar brengt. Dit is een significante daling, aangezien er nu al acht weken achter elkaar een uitstroom wordt waargenomen.

Ondanks deze neerwaartse trend is er echter ook reden voor een voorzichtig optimisme. Het rapport merkt namelijk op dat niet alle digitale assets even hard zijn getroffen. Waar Bitcoin en Ethereum respectievelijk verantwoordelijk zijn voor 45 miljoen dollar (85% van de totale uitstroom) en 4,8 miljoen dollar van de uitstroom, zijn er specifieke altcoins die zich hebben weten te onttrekken aan deze neerwaartse trend.

Institutionele interesse in selecte altcoins

Ondanks de overheersende trend van uitstroom, is er een groep van altcoins die de interesse van institutionele beleggers lijken te hebben gewekt. Dit zijn specifiek Solana, Cardano en XRP, die instromen zagen van respectievelijk 0,7 miljoen, 0,43 miljoen en 0,13 miljoen dollar.

Hoewel een instroom van 130.000 dollar voor XRP misschien niet veel lijkt, is het belangrijk om dit te zien in de context van een markt die in dezelfde periode meer dan 50 miljoen dollar aan uitstroom zag.

De XRP koers stijgt weer

Ondanks de overwegend neerwaartse trend op de markt, weet Ripple’s XRP zich positief te onderscheiden. Hoewel de instroom van vers kapitaal relatief beperkt is gebleven, heeft de cryptomunt een solide prestatie neergezet door boven het cruciale weerstandsniveau van 0,5 dollar te blijven. Bovendien registreerde het een dagelijkse waardestijging van 2,5%, wat de wekelijkse winst op een hoopvolle 6,3% brengt.

Deze positieve prestaties in een anderszins bearish markt duiden erop dat er nog steeds groeipotentieel is voor XRP. Het dient als een baken van hoop in een tijd waarin veel cryptocurrencies worstelen om hun waarde te behouden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

BitBoy heeft mogelijk $80 miljoen aan XRP, maar vraagt toch om donaties
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
Hoeveel heeft Ripple’s Rechtszaak Tegen de SEC Gekost?
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?