Ripple

Ripple ziet enorme piek van 1.151% in handelsvolume

Ripple zag het handelsvolume van zijn XRP token enorm toenemen. Op eToro steeg het zelfs met 1.151%. Dit komt doordat de prijs vorige maand bijna verdrievoudigde.

Top 10 verhandelde cryptomunten op eToro

Een piek in handelsactiviteit en interesse

Het optimistische marktsentiment rond Bitcoin heeft traders er waarschijnlijk toe aangezet om ook in altcoins te investeren. Het resultaat was een geweldige stijging van het volume toen handelaren in altcoins begonnen te investeren.

Simon Peters, marktanalist bij eToro, legde uit dat de toename van XRP’s handelsactiviteit volkomen logisch is. Hij benadrukte dat het handelsvolume doorgaans gepaard gaat met grote prijsbewegingen. Peters zei:

“Bitcoin is lange tijd het middelpunt geweest maar altcoins maken ook furore nu investeerders op zoek zijn naar andere crypto tokens om te diversifiëren en elders winst te maken. De stijging van het handelsvolume van XRP is volkomen logisch in de context van de prijsstijging van november. De prijs van de XRP token steeg van $0,240 aan het begin van november tot $0,661 aan het einde ervan. “


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Een grote piek in interesse

Naast een enorme piek in handelsactiviteit is er ook een grote piek in interesse in Ripple te meten. Het zoekvolume op Google naar de term ‘XRP’ is de afgelopen maand gestegen naar zijn hoogste punt in drie jaar tijd.

De meest waarschijnlijke redenen hiervoor zijn onder meer dat XRP uit een meerjarige neerwaartse trend is gebroken en munt nog ver onder zijn hoogste punt ooit handelt. Dit betekent dat de consument verwacht dat er grotere procentuele winsten zijn te behalen.