ripple, xrp, donker
Ripple

Ripple ziet grote kans voor XRP in opkomende CBDC Markt

Ripple doet in zijn recent uitgebrachte white paper onderzoek naar de markt rondom Central Bank Digital Currencies (CBDC). Hierin beschrijft het Ripple Labs hoe digitale munten een onderdeel kunnen worden van centrale banken en hoe deze markt er in 2030 uit kan zien. Ook XRP technologie kan hier een belangrijke rol in spelen en hiervan profiteren. 

Alle grote landen zijn bezig met CBDC’s

Wereldwijd tonen overheden en centrale banken toenemende interesse in CBDC’s, waarbij velen onderzoek doen of pilots uitvoeren. Ripple rapporteert dat 130 landen, die samen 98% van het wereldwijde Bruto Binnenlands Product vertegenwoordigen, CBDC-initiatieven onderzoeken. Onder hen bevinden zich de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, en diverse Europese landen, die actief onderzoek verrichten naar digitale staatsmunten. China is zelfs al bezig met het implementeren van een grootschalige pilot.

Ripple benadrukt dat de meeste G20-landen, de economische zwaargewichten van de wereld, zich in een vergevorderd stadium van CBDC-ontwikkeling bevinden. Volgens hun rapport verwacht 85% van de wereldleiders binnen de komende vier jaar een digitale munt te lanceren, wat enorme kansen biedt voor de toepassing van XRP-technologie in deze snel evoluerende markt.

Ripple wil belangrijk onderdeel zijn van CBDC ontwikkeling

Volgens Ripple zijn er een aantal uitdagingen om CBDC op grote schaal te implementeren. Het Amerikaanse techbedrijf zegt veel behoefte te hebben aan duidelijke wet en regelgeving om ontwikkeling te ondersteunen. Deze kaders zullen helpen innovatie te ondersteunen en risico’s te beperken. De toenemende interesse in CBDCs en de ervaring die Ripple heeft in samenwerken met traditionele financiële infrastructuur, waar banken en landen onderdeel van uitmaken, brengt het Amerikaanse blockchain bedrijf in staat om een grote rol te spelen in de ontwikkeling van de digitale staatsmunten.  

Mogelijk kan XRP technologie hier een onderdeel in spelen wat de adoptie van de populaire altcoin flink kan ondersteunen. De globale transactiemarkt is gigantisch groot en kan in theorie miljarden dollars introduceren aan het XRP netwerk.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?