Ripple, xrp, fork
Ripple

Ripple’s financieel directeur treedt af te midden van SEC-rechtszaak

Kristina Campbell, voormalig Chief Financial Officer (CFO) van Ripple, heeft na een dienstverband van meer dan twee jaar besloten haar positie te verlaten. Ze maakt de overstap van de crypto-wereld naar Maven Clinic, een digitaal gezondheidsplatform gespecialiseerd in vrouwelijke en gezinsgezondheid.

Via een bericht op LinkedIn kondigde Campbell haar vertrek aan en drukte haar dankbaarheid uit voor de ervaringen die ze bij Ripple heeft opgedaan. Voorafgaand aan haar rol bij Ripple diende Kristina als CFO bij betaalplatform PayNearMe. Hoewel de precieze beweegreden voor haar vertrek niet openbaar is gemaakt, wordt er gespeculeerd dat de lopende juridische kwesties met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rol zouden kunnen spelen.

Vervolg Ripple rechtszaak in 2024

Op 13 juli bepaalde rechter Torres dat XRP, onder veel omstandigheden, niet als een effect beschouwd kan worden. Dit betekent dat aankopen van XRP op exchanges niet onderworpen zijn aan de federale effectenwetgeving van de VS. De beslissing had directe gevolgen voor de markt: de koers van XRP verdubbelde kort na de uitspraak. Na verloop van tijd stabiliseerde de prijs zich echter weer op het oude niveau.

Ondanks deze uitspraak heeft rechter Torres besloten om in april 2024 een nieuwe rechtszaak te houden om aanvullende vraagstukken te behandelen. Deze zaak kan grote gevolgen hebben voor de gehele crypto-industrie in de VS. Mocht er een ongunstige uitspraak volgen, dan kan dit Ripple en XRP negatief beïnvloeden. Maar er zijn ook mogelijkheden voor Ripple om zijn activiteiten te verplaatsen of uit te breiden buiten de Amerikaanse grenzen als een potentiële strategische reactie. Tegelijkertijd blijft de populariteit van het Ripple-netwerk toenemen, wat blijkt uit een stijging in het aantal XRP-wallets.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%