Ripple xrp token
Nieuws, Ripple

Ripple’s xRapid ontvangt handenvol nieuwe klanten

Onlangs Twitterde Asheesh Birla, SVP Products bij Ripple, dat het bedrijf de mogelijkheid onderzocht om de implementatie van xRapid als ILP-connector te lanceren. Deze ontwikkeling moet helaas nog even op zich laten wachten; het team achter xRapid is namelijk druk bezig met een hele hoop innovaties en het werven van nieuwe klanten.


Aankomend jaar

Het team achter xRapid is van plan om volgend jaar, 2020, zijn focus te richten op de implementatie van xRapid onder de loep te nemen. Hierbij neemt het team de optie niet weg dat xRapid wordt ondergedompeld als een ILP-connector.


Eerlijke crypto-regulering

Ripple maakt veel mee. Onlangs vroeg het bedrijf achter de crypto XRP om een eerlijke cryptocurrency-regulering aan de Amerikaanse overheid. Dit door middel van een open brief. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons artikel omtrent dit onderwerp!


Wat is een ILP-connector?

Een ILP-connector, ookwel een Interledger-Connector genoemd, verstuurd net als een router internetpakketten door. Het verschil met een reguliere router is dat het naast de pakketten ook een waarde verstuurd.

Een IPL-connector verstuurd zelf nooit geld. Echter vertrouwd het systeem op plug-ins, die dit allemaal uitvoeren. Deze plug-ins regelen onder andere de betalingen op een extern betalingsplatform.

Hier komt een platform als Ripple’s XRP van pas. De betaling wordt op dit platform uitgevoerd en het geld wordt uitbetaald. Dit wordt vervolgens weer verstuurd aan de betrokkenen.