Ripple

Ripple’s XRP prijs stijgt met 8 procent

Ripple’s XRP token is momenteel de best presterende grote cryptomunt van vandaag. Dit komt omdat de koers vandaag met meer dan 8 procent is gestegen. 1 XRP token verhandelt nu rond de $0,252.


Maakt XRP een inhaalslag?

Als we wat verder uitzoomen dan zien we dat de Ripple koers sinds het begin van het jaar met 31,23% is gestegen. Echter, ondanks deze winst is het nog steeds de slechtst presterende grote cryptomunt dit jaar.

De prijsactie van vandaag komt een week nadat er voor meer dan $4,5 miljoen aan gestolen XRP is verplaatst door de hacker van KuCoin. Maar met een gemiddeld dagelijkshandelsvolume van $2 miljard is het onwaarschijnlijk dat dit bedrag de XRP markt zou beïnvloeden als de hacker de tokens zou dumpen.

Bovendien heeft Ripple zich onlangs toegewijd aan het bereiken van koolstofneutraliteit tegen 2030, door samen te werken met Energy Web Foundation om een ​​hulpmiddel te produceren dat projecten kunnen gebruiken om hun ecologische voetafdruk te verminderen. Dit lijkt de nieuwste zet te zijn om het in een beter daglicht te stellen dan Bitcoin, dat veel elektriciteit verbruikt om te werken, in combinatie met Twitter-advertenties die XRP presenteren als lichter voor het milieu.

De vraag vandaag is of XRP nu eindelijk een inhaalslag gaat maken op de andere grote cryptomunten.