Ripple

Ripple zet zich in voor Koolstofarme crypto wereld

Hoewel cryptocurrencies, Bitcoin in het bijzonder, niet bekend staan om hun milieuvriendelijkheid, probeert Ripple het stigma te doorbreken door een open-source tool te creëren voor projecten om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.


Op weg naar een koolstof-vrije blockchain

De tool, genaamd EW Zero, is ontworpen in samenwerking met de Energy Web Foundation. Het doel van deze tool is om elke blockchain koolstof-vrij te maken door de aankoop van duurzame energie op markten over de hele wereld.

De XRP Ledger Foundation, de nieuw gevormde ontwikkelaarshub van het XRP-token, zal de eerste zijn die EW Zero gaat gebruiken om de CO2-uitstoot van het netwerk te compenseren.

“Hoewel de reguliere acceptatie van blockchain en crypto bemoedigend is, moeten we constant evalueren hoe we innoveren om ervoor te zorgen dat de toekomst van wereldwijde financiën duurzaam is”, zegt Brad Garlinghouse, CEO van Ripple.

Hij voegt hieraan toe: “Omdat digitale betalingen zich blijven ontwikkelen, moeten we om als industrie systemische verschuivingen op de lange termijn te maken om ervoor te zorgen dat digitale transformatie niet ten koste gaat van onze planeet.”


Ripple neemt het voortouw

Ripple’s persoonlijke plannen zijn in ieder geval om carbon neutraal te zijn voor 2030. Dit door schone energie te kopen en door de ontwikkeling van koolstof-verwijderings-technologie te financieren.

De Renewable Energy Buyers Alliance (REBA) en het Rocky Mountain Institute zijn al in gesprek met Ripple. Met de twee instellingen wil Ripple het gesprek rond duurzaamheid binnen de bredere financiële sector stimuleren.

brad garlinghouse Ripple
De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse

“Globale financiering is een belangrijke motor op weg naar een energievrije toekomst voor de hele industrie”, zegt Jules Kortenhorts, CEO van Rocky Mountain Institute. “Blockchain en digitale activa zullen een cruciale rol spelen in de toekomst van financiën. Ripple neemt het voortouw om ervoor te zorgen dat fintech deel uitmaakt van de inspanningen om een duurzame toekomst op te bouwen die niet alleen transformerend is voor banken en consumenten, maar ook voor gunstig voor de planeet. “

Nu de acceptatie van blockchain en cryptocurrency een keerpunt bereikt, zal het afschudden van het stigma van onhoudbaarheid ongetwijfeld enig vertrouwen in de levensvatbaarheid van de industrie herstellen.