Ripple

Ripple’s XRP token lijkt klaar om uit te breken

Ripple lijkt klaar voor een piek in volatiliteit nu de top van het symmetrical triangle-patroon in zicht is. Nu het tweede kwartaal van 2021 vandaag afgesloten wordt, en er ook nog een hoorzitting plaatsvindt, lijkt de kans op een grote koersstijging of daling dichter bij dan ooit.


De consolidatie periode zal spoedig eindigen

De XRP prijs bevindt zich al enige tijd in een zeer krap handelsbereik die steeds smaller lijkt te worden. Deze prijsactie lijkt te hebben geleid tot de vorming van een symmetrical triangle (symmetrische driehoek) op de daggrafiek.

Een dergelijk patroon betekent eigenlijk altijd dat naarmate de Ripple koers dichter bij de top van de driehoek komt, er een grote piek in volatiliteit gaat plaatsvinden. De dagelijkse candle sluiting is dan ook zeer belangrijk om in de gaten te houden. Wanneer het boven de $1,17 sluit is het een goed teken. De koopdruk zou dan stijgen en een prijsstijging richting de $1,55 lijkt dan goed mogelijk. Aan de andere kant kan een sluiting onder het $1,10 niveau zou kunnen zorgen voor een grote correctie tot richting de $0,75.

XRP koers nadert top van symmetrical triangle – Bron: Tradingview

Ripple whales verkopen XRP tokens

Voor nu ziet het er positief uit voor XRP handelaren, maar het feit dat grote Ripple whales winst nemen is een minder goed voorteken. Gegevens van Santiment laten zien dat het aantal Ripple whales in de afgelopen drie dagen met 1,5% is afgenomen, wat betekent dat ongeveer vijf whales in 3 dagen tijd een groot deel van hun tokens hebben verkocht.

Aantal Ripple whales neemt af – Bron: Santiment

Dat het aantal grote Ripple investeerders afneemt is vaak geen goed teken voor een duurzame opwaartse trend. Zeker als je bedenkt dat deze whales voor meer dan $11 miljoen aan XRP tokens bezitten. De verkoopdruk die deze whales veroorzaken zou ervoor kunnen zorgen dat de Ripple prijs tot onder de $1,10 wordt geduwd.

Er zijn dus positieve en negatieve tekenen wat betekent dat het lastig is om te bepalen wat er na vandaag gaat gebeuren. Voor nu is het dus vooral verstandig om de prijsniveau’s van $1,17 en $1,10 in de gaten te houden.