kiyo
Bitcoin

Robert Kiyosaki waarschuwt: Babyboomers gedwongen terug aan het werk door inflatie

Rich Dad Poor Dad auteur Robert Kiyosaki zegt dat door gelprinterij veroorzakte inflatie ervoor zorgt dat baby boomers geforceerd uit hun pensioen moeten om weer aan het werk te gaan. Volgens Kiyosaki kunnen sommige mensen in Amerika niet meer op hun pensioenpot leunen voor het dagelijks leven.

Baby boomers keren terug op de arbeidsmarkt?

Nu moeten we de uitspraken van Kiyosaki wel met een korreltje zout nemen, want hij staat er om bekend hele heftige dingen te roepen.

Natuurlijk zullen er wat pensionado’s zijn die het een beetje te heet onder de voeten krijgen, maar Kiyosaki heeft er een handje van om dingen heel extreem op papier te zetten, terwijl hij daar vervolgens weinig bewijs/onderbouwing voor heeft.

Twitter leent zich ook niet voor enorme lappen tekst, waardoor je al sneller op dit soort verhalen uitkomt. Maar dat neemt niet weg dat je dit soort uitspraken zou moeten onderbouwen met data. Laat maar zien dat baby boomers in grote getale uit hun pensioen stappen.

Verder roept Kiyosaki natuurlijk dat de Amerikaanse centrale bank de inflatie veroorzaakte door het printen van “nepgeld.” Hij zegt ook dat het printen van geld door de Federal Reserve de rijken rijker maakt, terwijl de armen en de middenklasse juist armer worden.

Dat klopt helaas wel. Assetprijzen worden hierdoor vaak opgeblazen en de meeste armen investeren niet, waardoor zij nog verder achterop raken.

De gevolgen van het printen van geld

“Het printen van nepgeld zorgt ervoor dat assets als goud, zilver en Bitcoin stijgen. Het printen van geld zorgt er ook voor dat voedsel, benzine en leuke dingen duurder worden. Dat is waarom Boomers uit hun pensioen stappen. Hun nestje is gevuld met nep-assets en nepgeld”, aldus Kiyosaki.

Vervolgens waarschuwt hij om “geen loser” te zijn in het leven die spaart in nepgeld en neppe-assets. “Wees een jonge en rijke pensionado die financieel vrij is, omdat je ervoor koos om te sparen in echte assets. In goud, zilver en Bitcoin”, zo ratelt Kiyosaki verder.

Eerder zei de schrijver nog dat Bitcoin, goud en zilver zouden “exploderen” als de Federal Reserve weer met renteverlagingen komt tijdens de volgende rentevergadering van vandaag (woensdag 18 september).

Dat gaan we vanavond dus zien als de Federal Reserve om 20.00u zijn rentebesluit neemt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins