Bitcoin Nieuws

Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt

Robert Kiyosaki, een succesvol zakenman en de schrijver van het beroemde Rich Dad Poor Dad, heeft Bitcoin, goud en zilver genoemd als “koopkansen”, terwijl de Amerikaanse dollar zijn spierballen toont en de rentes verder oplopen.

Veilige havens steeds goedkoper

In een post op Twitter van 2 oktober, schrijft Kiyosaki aan zijn 2,1 miljoen volgers dat de koersen van alledrie de assets, die soms als ‘veilige havens’ worden bestempeld, blijven zakken terwijl de dollar sterker wordt. Het is volgens Kiyosaki wachten op een koerswijziging van de Federal Reserve, waarna deze assets aan een stijging beginnen.

Volgens Kiyosaki moet de Federal Reserve uiteindelijk hetzelfde doen als de Bank of England. Die moesten vorige week ingrijpen met de geldprinters om te voorkomen dat een groot deel van de pensioenfondsen zou omvallen. De schrijver van Rich Dad Poor Dad ziet het duidelijk als een kwestie van tijd voordat Bitcoin de weg omhoog weer inzet.

Dollarcrash in januari 2023

Het hoeft volgens Kiyosaki ook niet lang meer te duren voordat we hogere Bitcoin koersen zien. De succesvolle zakenman voorziet een scenario waarin de Federal Reserve in januari 2023 al moet afwijken van de huidige koers en de rente moet verlagen om ellende te voorkomen. Verder lijkt hij een gigantisch vertrouwen in crypto te hebben.

Het is niet genoeg om in crypto te WILLEN stappen […] dit is het moment dat je MOET instappen, voordat we de grootste economische crash in de geschiedenis meemaken

– aldus Kiyosaki

Tot nu toe is het echter het jaar van de Amerikaanse dollar, die ten opzichte van de Britse pond, de euro en de Japanse yen flinke koerswinsten heeft geboekt. De pond verloor in 2022 18,24 procent ten opzichte van de dollar, de euro 15,54 procent en de yen 23,33 procent. Het is nog maar de vraag waar dit gaat eindigen.

Bitcoin nieuws

Broer van Litecoin-oprichter legt uit hoe Bitcoin naar 10.000 dollar kan zakken
Dollar springt omhoog, wat de kans op Bitcoin-rally kleiner maakt
Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten