kiyo
Bitcoin

Robert Kiyosaki voorspelt stijging van Bitcoin, goud en zilver

Robert Kiyosaki, auteur van het wereldwijd bekende boek Rich Dad Poor Dad, staat erom bekend vaak voorspellingen te doen over zijn favoriete activa: Bitcoin, goud en zilver. Na een periode van teleurstellende prestaties, verwacht hij dat deze activa op het punt staan om aanzienlijk in waarde te stijgen, mits de Federal Reserve (Fed) de verwachte renteverlagingen doorvoert.

Renteverlagingen Fed als katalysator

Op 18 september vindt een cruciale vergadering van de Fed plaats, waar meer duidelijkheid komt over mogelijke renteverlagingen. Er wordt verwacht dat de rente met minstens 25 basispunten (0,25%) wordt verlaagd. Volgens Kiyosaki zou een renteverlaging investeerders ertoe aanzetten om hun kapitaal uit traditionele financiële producten, zoals Amerikaanse staatsobligaties, te halen en te herinvesteren in “echte activa” zoals vastgoed, goud, zilver en Bitcoin. Deze activa bieden volgens hem betere bescherming tegen inflatie en waardeverlies.

Verlies van vertrouwen in fiatgeld

Kiyosaki maakt geen onderscheid tussen goud en Bitcoin, en vergelijkt het met de keuze tussen een Ferrari en een Lamborghini – beide zijn sterke opties. Hij wijst ook op het afnemende vertrouwen in fiatgeld, zoals de Amerikaanse dollar, en waarschuwt voor een mogelijke herhaling van historische valutacrashes, zoals die van de Duitse Reichsmark en de Zimbabwaanse dollar.

Bitcoin aan vooravond van een bull run

Verschillende analisten delen Kiyosaki’s optimisme over Bitcoin. De verwachting is dat de digitale munt aan de vooravond staat van een nieuwe bullmarkt, ondanks recente prijsdalingen. Een veelbesproken cup-and-handle-patroon dat sinds 2021 is ontstaan, zou Bitcoin zelfs naar een waarde van $100.000 of $150.000 kunnen brengen. Dit zou een stijging van bijna 160% betekenen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’