Robinhood-Aandeel
Bitcoin

Robinhood CEO is bullish over Bitcoin vanwege renteverlagingen en 2 andere zaken

Robinhood CEO en mede-oprichter Vlad Tenev is bullish over de mogelijke snelle renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank, welke volgens de ondernemer voor optimisme zorgen over Bitcoin en de rest van crypto. In een nieuw interview met CNBC Squawk Box zegt Tenev dat hij verwacht dat de lancering van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten en de toenemende vraag naar inflatiebescherming helpen om de asset-klasse vooruit te duwen.

Robinhood is een grote speler binnen crypto

Volgens Vlad Tenev zijn veel mensen vergeten dat Robinhood een grote speler binnen de crypto-industrie is. “We doen heel veel dingen. We hebben een crypto-team dat innoveert, dingen bouwt en onze strategie met crypto is om het heel duidelijk te maken dat klanten een goede deal krijgen bij Robinhood.

We zien ons marktaandeel groeien. Ook de gehele markt groeit. […] Er zijn veel theorieën over de groei van Bitcoin en niemand weet zeker wat de koers momenteel drijft, omdat het een decentrale asset is”, zo vertelt Tenev aan CNBC.

De CEO van Robinhood noemt onder andere het optimisme over de Spot ETFs, het veranderende klimaat rond het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank en het idee dat Bitcoin een bescherming tegen inflatie biedt.

Uiteindelijk moet dat er volgens Tenev voor zorgen dat Bitcoin zijn sterke koersperiode van de afgelopen tijd kan voortzetten.

Robinhood is een grote speler

Dat Robinhood inderdaad een grote speler is op het gebied van Bitcoin en crypto blijkt uit de data van het blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence.

Volgens Arkham is Robinhood namelijk de op twee na grootste beurs als het aankomt op het bezitten van Bitcoin. In totaal zou het nu voor meer dan 5 miljard dollar aan Bitcoin beheren voor zijn klanten.

De bovenstaande grafiek toont de enorme hoeveelheid Bitcoin die Robinhood op dit moment in beheer heeft voor zijn klanten. Het gaat om ongeveer 120.000 stuks, waarmee het overigens minder Bitcoin heeft dan MicroStrategy, dat voor zichzelf ongeveer 180.000 Bitcoin in bezit heeft.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?