Robinhood-Aandeel
Regulatie

Robinhood verliest ruim 8% in een dag na Nasdaq-debuut

Gisteren werd bekend dat het bedrijf achter populaire aandelenhandels-app Robinhood zijn debuut ging maken op de beurs van Nasdaq. De prijs van de Robinhood-aandelen begonnen op $38 per stuk, die nu na een dag met ruim 8% gedaald is tot circa $34,82 per stuk. Hiermee lijkt het nu één van de slechtste introducties in zijn omvang te zijn.


Titel uit 2007 veroverd

Het bedrijf ging naar de Nasdaq met een waardering van $32 miljard om de marktkapitalisatie te zien dalen tot ongeveer $29 miljard, nadat het HOOD-aandeel de sessie onder $35 gesloten had.

Naar verluidt maakte het bedrijf het slechtste debuut ooit bij de 51 bedrijven binnen de Verenigde Staten (VS) die ten minste evenveel geld als Robinhood opgehaald hebben. Sinds 2007 had het bedrijf ‘MF Global Holdings brokerage’ de titel van slechtse debutant binnen de VS op de Nasdaq-beurs op zijn naam, die nu naar Robinhood gegaan is.


Ruim 50 miljoen aandelen verkocht

Naar verluidt heeft Robinhood ruim 50 miljoen aandelen verkocht, waarmee bijna $2 miljard opgehaald is. In tegenstelling tot de meer traditionele IPO’s, met een lock-upperiode van ten minste zes maanden, zal Robinhood zijn werknemers toestaan om 15% van zijn aandelen onmiddellijk na het openbare debuut te verkopen. Beleggers zullen naar verluidt vervolgens na 3 maanden nog eens 15% kunnen sturen, mocht dat gewenst zijn.

Robinhood, dat zijn platform officieel gelanceerd heeft in 2013, heeft in 2018 ook de handel in cryptocurrencies mogelijk gemaakt. Destijds werden Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) toegevoegd aan hun platform. Sinds het begin van dit jaar heeft het bedrijf een enorme boost gezien in hun crypto-divisie. Naar verluidt zou de omzet die hieruit gegenereerd is verzesvoudigd zijn sinds het voorgaande kwartaal. Het bedrijf heeft echter de nodige controverse gehad, wat wellicht één van de redenen kan zijn van de waardedaling van de aandelen in de eerste dag. Het is op dit moment niet bekend wat deze prijs in de toekomst zal gaan doen.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore